foto: Zane Bitere/LETA
Rīgas ostā sestdienas rītā notikusi traģēdija
Policijas lente.
112
2023. gada 24. septembris, 09:46

Rīgas ostā sestdienas rītā notikusi traģēdija

Jauns.lv

Sestdien Rīgas ostas teritorijā no piestātnes Daugavā iebraucis traktors un tā vadītājs gājis bojā, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Negadījums noticis agrā rītā - neilgi pēc plkst.6. Vadot traktortehniku, transportlīdzekļa vadītājs nobrauca no piestātnes un iegāzās upē. Transportlīdzekļa vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, policija skaidro nelaimes apstākļus.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus transportlīdzekļu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem pieciem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kurzemes reģionā apturēti trīs stipri iereibuši šoferi, Rīgas reģionā - viens, bet Zemgalē pieķerts viens stipri piedzēries un trīs vieglāk iereibuši transportlīdzekļu vadītāji.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī tikai viens no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet četri brauca ar sev nepiederošām automašīnām vai motocikliem, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 290 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 137 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti divi agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Piektdien uz Latvijas ceļiem reģistrēti 93 satiksmes negadījumi, piecos no tiem cietuši kopskaitā seši cilvēki, bet vienā ir bojāgājušais.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēmis astoņus izsaukumus uz daudzdzīvokļu ēkām, kur dzīvokļos bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens.

Plkst.15.56 tika saņemts izsaukums uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur daudzdzīvokļu mājā ceturtā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

Plkst.21.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Stirnu ielu Rīgā, Purvciemā, kur ēdiens bija piededzis daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts. No mājokļa tika evakuēts viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva mediķiem.

Savukārt plkst.1.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Augusta Dombrovska ielu Rīgā, Vecmīlgrāvī. Arī tur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens. No dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD.

Kopumā 24 stundu laikā tika saņemti astoņi izsaukumi, kur uz plīts bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens, un vairums no šiem gadījumiem bija Rīgā, bet visi - daudzdzīvokļu ēkās.

VUGD vērš uzmanību, ka bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts katliņš vai panna var ātri piedegt, sākumā radot spēcīgu sadūmojumu, bet tālāk karstuma ietekmē aizdedzinot sadzīves priekšmetus un virtuves mēbeles. Savlaicīgi nepamanot ugunsgrēka izcelšanos, liesmas pārņems virtuvi un visu mājokli.

Ugunsdzēsēji aicina neatstāt bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts gatavojamies ēdienu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis trauks un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā - cilvēki var saelpoties dūmus un gūt veselības traucējumus vai pat aiziet bojā.

Aizvadītajā diennaktī, no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30, VUGD saņēma 57 izsaukumus - 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Platības ziņā salīdzinoši liels ugunsgrēks tika dzēsts Daugavpilī, Dzirnavu ielā, kur pēc pusnakts bija aizdedzies vienstāva noliktavas jumts. Liesmas plosījās 350 kvadrātmetru platībā. Plkst.3.58 ugunsgrēks tika likvidēts.