foto: ekrānuzņēmums no video
"Kāvos ar bomžiem par veļasmašīnām," Mamikins Latvijā teju kļuvis par bezpajumtnieku un aizmucis uz Krieviju
Sarunā ar Stefanovu Mamikins atklājis patiesi daudz. Tostarp arī to, ka Latvijā "nodzīvojies" no Eiropas Parlamenta deputāta līdz teju vai bezpajumtnieka līmenim.
Sabiedrība
2023. gada 15. septembris, 11:56

"Kāvos ar bomžiem par veļasmašīnām," Mamikins Latvijā teju kļuvis par bezpajumtnieku un aizmucis uz Krieviju

Jauns.lv

Sirdi Krievijas propagandas resursam "Sputnik" nesenā intervijā pamatīgi izkratījis bijušais no Latvijas ("Saskaņa") ievēlētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins. Viņš atklājis, ka no Latvijas ir aizbraucis pavisam un šeit ar visu ģimeni teju nonācis bezpajumtnieku rindās.

To, ka Andrejs Mamikins, iespējams, negrasās vairs uzturēties Latvijā varēja nojaust pēc tam, kad viņš pamatīgi izpaudās Krievijas TV kanālā "Carjgrad" kā pantiņus noskaitot teju visus Kremļa propagandas aktuālos vēstījumus par Rietumiem, Baltiju un Ukrainu.

Latvija tika nosaukta par nacisma zemi, Ukraina arī, tās prezidents Volodimirs Zelenskis - par "asiņainu klaunu" un Bučas slaktiņš - aplinkus nodēvēts par inscenējumu.

No EP deputāta par "izgāztuves žurku"

Izrādās, Mamikins - tāpat kā citi nesenie "pārbēdzēji" - veicis tūri pa vairākiem Krievijas un arī Baltkrievijas medijiem.

Viņš runājis TV kanālā "Belarus-1" un arī sniedzis interviju no Rīgas jau senāk uz Maskavu pārmukušam žurnālistam Aleksejam Stefanovam.

Sarunā ar Stefanovu Mamikins atklājis patiesi daudz. Tostarp arī to, ka Latvijā "nodzīvojies" no Eiropas Parlamenta deputāta līdz teju vai bezpajumtnieka līmenim.

"Mūsu intervijā viņš pirmo reizi atzinās, ka tajā laikā [esot bez darba]... braukāja pa izgāztuvēm un vāca metāllūžņus," teikts "Sputnik" intervijā.

Ātri vien Mamikins uzzinājis, ka arī "šajā jomā Latvijā viss ir sadalīts" un bijušajam Briselē esošo ES varasiestāžu durvju virinātājam pat nācies vicināt dūres, aizstāvot savu guvumu no citiem "bomžiem", kā teikts intervijā.

Lai viņu šajā procesā neviens neatpazītu, Mamikins, kā noprotams, aizņēmies taktiku no Jevgēņija Prigožina "grāmatas" - atlaidis garu bārdu un vilcis saulesbrilles.

Kā tad ar EP deputāta pensiju?

Te gan jāpiebilst, ka EP deputātiem amata ieņemšanas laikā, pirmkārt, pienākas ļoti dāsns atalgojums.

Saskaņā ar vienoto Deputātu nolikumu EP deputāta mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir €9.975,42 (pēc 01.01.2023 informācijas).

Šī alga tiek maksāta no Parlamenta budžeta. Visi EP deputāti maksā ES nodokļus un apdrošināšanas iemaksas, pēc kuru nomaksāšanas viņiem paliek €7.776,06.

Mamikins EP strādāja no 2014. gada līdz 2019. gadam. Atalgojums tolaik bija vien nedaudz mazāks.

EP deputātiem ir tiesības saņemt vecuma pensiju.

Šīs pensijas apmērs ir 3,5 % no algas par katru pilnu deputāta pilnvaru īstenošanas gadu, taču tās kopsumma nevar pārsniegt 70 % no pelnītās algas.

Šo pensiju izmaksas sedz no Eiropas Savienības budžeta. Kopš 2009. gada jūlija jaunajiem deputātiem vairs nav pieejama papildu pensijas shēma, ko EP deputātiem ieviesa 1989. gadā, un tās izmantošana tiek pakāpeniski samazināta.

Šajā visā gan ir nianse - pensija pienākas no 63 gadu vecuma un 1976. gadā dzimušajam Mamikinam (47 gadi) līdz tam vēl ir tālu.

Jauns.lv sazinājās ar EP, lai precizētu detaļas par naudu, kas no EP budžeta pienākas vai jebkad pienāksies Mamikinam. Iegūstot šo informāciju, to publicēsim.

Uz Maskavu - ar skaļu blīkšķi

Jau vēstīts, ka nesen bijušais Latvijas eiroparlamentārietis Andrejs Mamikins piedalījies Krievijas propagandas TV raidījumā, kur spriedis par to, kā Krievijai būtu pareizāk un izdevīgāk reaģēt uz Eiropas Savienības (ES) lēmumiem, kuri ierobežo agresorvalsts pilsoņu iespējas atpūsties Rietumos.

Krievijas propagandas TV kanāls "Carjgrad" jau 2020. gadā izpelnījās sava "Youtube" konta slēgšanu.

Iemesls - medija īpašnieks Konstantīns Malofejevs tika iekļauts ASV un ES sankciju sarakstos, kā saistīts ar Krievijas organizēto Krimas aneksiju.

TV kanāls gan panāca "Youtube" konta atbloķēšanu pēc tiesas procesa un šodien turpina darbu, intensīvi nomelnojot Rietumus un Ukrainu.

Nesen to šim Kremļa ruporam palīdzēja darīt Latvijā bāzētais aktīvists, kādreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts (2014-2019) no "Saskaņa" Andrejs Mamikins.

Bučā "izliktie melnie maisi"

Šobrīd Krievijas propagandisti īpaši cītīgi komentē ES lēmumu ierobežot Krievijas pilsoņu iespējas ieceļot Šengena zonā ar Krievijā reģistrētiem automobiļiem.

Jaunās sankcijas apspriestas arī "Carjgrad" TV kanālā, raidījumā "Carjgrad. Par galveno", kuru vada Jurijs Proņko.

Mamikins tur runājis par to, ka Krievijai, iespējams, vajadzētu būt agresīvākai, reaģējot uz šādiem pavērsieniem.

Viņš veltīja aizskarošus vārdus arī Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, piemēram, nosaucot viņu par "asiņainu klaunu".

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Mamikins apgalvo, ka pazinis Zelenski vēl pirms viņa soļa politikas virzienā un stāsta, ka "aizskatuvē Zelenskis bijis pat ļauns cilvēks".

Mamikina teikto Krievijas TV propagandas raidījumā var salīdzināt kā propagandas naratīvu sprādzienu no Kremļa pārpilnības raga.

Aktīvists stāstīja, ka Lukašenko zināms - Zelenskis gribot ar viņu "cilvēcīgi parunāt", bet "viņam neļauj" un atļāvās pieskarties arī Bučas tēmai: "Pārskatot "Telegram" kanālus, ilgi nevarēju saprast, kādēļ viņš, katru reizi kad izkāpj no autobusa tur, kur viņu atved - piemēram uz Buču, kur atkal demonstrē tos izliktos, melnos maisus un runā par šausmīgo krievu teroru - dara tā [demonstrē žestu, kuru veic rokudzelžos saslēgta persona].

Uz Eiropu varētu atbraukt ar tanku?

Turpinājumā seko fantastiski apgalvojumi un pieļāvumi par Zelenska patieso ikdienu un lomu notiekošajā.

Tas viss - sinhroni ar Kremļa veidoto propagandu, kura nereti ņem talkā pieaicināto "ekspertu" spējas fantazēt un spekulēt.

Raidījums "Youtube" ievietots 11. septembrī, bet vakardien Mamikins ne mazāk skaļi izpaudās savā "Facebook".

Valsts drošības dienests (VDD) ir informējis medijus, ka Mamikins ar savu uzstāšanos Krievijas TV ir pamanīts.

Komentējot Eiropas Komisijas lēmumu par Krievijā reģistrētiem automobiļiem, Mamikins ievietojis bildi ar krievu tanku T-80 un tekstu: "Ja krieviem ES aizliegts iebraukt ar privātām automašīnām, tad par tankiem gan nekas nav teikts."

"Es nesaprotu, ko cenšas panākt Eiropas Komisija un valdošie Baltijas politiķi?" pierakstījis pats aktīvists.

Pēc 2019. gada, kā zināms, Andrejs Mamikins šad tad "uzpeldēja" dažādu, tostarp, pretrunīgi vērtētu mediju publikācijās un sižetos, kā arī, sākoties Covid-19 pandēmijai, ātri vien piebiedrojās to aktīvistu pulkam, kuri allaž bija nemierā ar ierobežojumiem un vakcīnām.

Pēdējos gados, kurus Mamikins pavadīja Latvijā, viņš demonstrēja īpašu cinismu un nepatiku pret šo valsti un Rietumiem kopumā.