foto: ekrānuzņēmums no video
Grīziņkalna iedzīvotāji Rīgas domē sūdzas par Maksa Korža koncerta publikas troksni un ālēšanos
Vietējie iedzīvotāji norāda, ka šāda apmēra jandāliņš apkaimē nebija pieredzēts sen.
Sabiedrība
2023. gada 4. septembris, 16:05

Grīziņkalna iedzīvotāji Rīgas domē sūdzas par Maksa Korža koncerta publikas troksni un ālēšanos

Jauns.lv

Grīziņkalna apkaimes iedzīvotājiem Rīgā nakts uz 3. septembri pagāja, gribot negribot piedaloties baltkrievu dziedātāja Maksa Korža koncertā. Daugavas stadionā notiekošā pasākuma dēļ bija traucēts naktsmiers ne vien blakus stadionam dzīvojošajiem, bet arī Avotu un citu ielu iedzīvotājiem. Nu šie rīdzinieki ir vērsušies galvaspilsētas domē ar iesniegumu.

Savā "Twitter" ierakstā Grīziņkalna apkaimes biedrība norāda, ka ir par masu pasākumiem, bet - 35 000 cilvēku ieplūšana un izplūšana no blīvi apdzīvotas apkaimes esot pārdomāti jāorganizē un jākontrolē.

Biedrība notikušo koncerta uzraudzību pielīdzina "nullei".

Savā iesniegumā biedrība norāda, ka šāda veida koncertu norises dienās kontrole esot jāveic arī ap pasākuma teritoriju un arī pēc pasākuma beigām.

Iesniegumā lūgts Rīgas Domes drošības, kārtības un korupcijas komitejai skaidrot, kādā veidā sabiedriskā kārtība turpmāk tiks nodrošināta pasākumos Daugava stadionā.

Tiek piedāvāda arī virkne konkrētu vadlīniju, kā šādām aktivitātēm realitātē būtu jānorit.

Maksu Koržu mēdz dēvēt par "baltkrievu Eminemu" un "paaudzes balsi". Viņš ir arī vienīgais baltkrievu izpildītājs, kuram savā dzimtenē izdevies pulcēt pilnu "Dinamo Minska" stadionu (35 tūkstoši cilvēku) – vislielāko pasākumu vietu Baltkrievijā, liecina koncerta rīkotāju izplatītā informācija, uzsverot - Maksa Korža koncerts nav parastas uzstāšanās, bet vesels šovs.

Lai tas notiktu, no vairākām Eiropas valstīm tika organizētas skaņas un gaismas iekārtas, pirotehnika, kā arī liels ekrānu daudzums, lai būtu spilgti redzama skatuve no tribīnēm.

Rīkojot šo šovu, gan acīmredzami netika padomāts par vietējo iedzīvotāju komfortu un naktsmieru.

Haoss bijis arī tuvējās apkaimes ielās - pa Avotu ielu visas nakts garumā šurpu turpu staigājuši trokšņojoši jaunieši, un Deglava un Valmieras ielas stūrī redzēts arī, ka cilvēki lēkājuši pa mašīnu motora pārsegiem.