112
2023. gada 3. septembris, 10:33

Dārdoša mūzika, trokšņojošu jauniešu bari naktī uz ielas - iedzīvotāji sašutuši par Maksa Korža koncertu Grīziņkalnā

Jauns.lv

Jauns.lv

Grīziņkalna un Avotu apkaimes iedzīvotājiem Rīgā aizvadītā nakts pagāja kā murgā, liecina ieraksti un video sociālajos tīklos. Daugavas stadionā notiekošā baltkrievu dziedātāja Maksa Korža koncerta dēļ bija traucēts naktsmiers ne vien blakus stadionam dzīvojošajiem, bet arī Avotu un citu ielu iedzīvotājiem.

foto: Ekrānuzņēmums no video/sociālie tīkli

Maksu Koržu mēdz dēvēt par "baltkrievu Eminemu" un "paaudzes balsi". Viņš ir arī vienīgais baltkrievu izpildītājs, kuram savā dzimtenē izdevies pulcēt pilnu "Dinamo Minska" stadionu (35 tūkstoši cilvēku) – vislielāko pasākumu vietu Baltkrievijā, liecina koncerta rīkotāju izplatītā informācija, uzsverot - Maksa Korža koncerts nav parastas uzstāšanās, bet vesels šovs. Lai tas notiktu, no vairākām Eiropas valstīm tika organizētas skaņas un gaismas iekārtas, pirotehnika, kā arī liels ekrānu daudzums, lai būtu spilgti redzama skatuve no tribīnēm. 

Rīkojot šo šovu, gan acīmredzami netika padomāts par vietējo iedzīvotāju komfortu un naktsmieru. Stadionam kaimiņos dzīvojošie neatceras, kad apkaimē būtu pieredzēts tik ellīgs troksnis, kura dēļ nav bijis iespējams gulēt.

Haoss bijis arī tuvējās apkaimes ielās - pa Avotu ielu visas nakts garumā šurpu turpu staigājuši trokšņojoši jaunieši, un Deglava un Valmieras ielas stūrī redzēts arī, ka cilvēki lēkājuši pa mašīnu motora pārsegiem.

foto: Ekrānuzņēmums no video/sociālie tīkli

"Gluži kā kādā Indijā. Luksofori nekādi, zīmes nekādas! Un es domāju, ka rīt PP [Pašvaldības policija] dabūs rājienu par kārtības nenodrošināšanu. Bet var jau arī saprast. Šie visi bija vienīgi krievvalodīgie, tāpēc neuzdrošinājās savu degunu bāzt! Citādi mašīnas vienkārši samīdītu," sociālajos tīklos savu viedokli par redzēto pauž kāda apkaimes iedzīvotāja. 

Makss Koržs ir skaidri paudis savu nostāju pret karu, nosodot to un atbalstot Ukrainu, un to paužot arī savās dziesmās. Viņš arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā atcēla visus koncertus Krievijā.