Sabiedrība
2023. gada 31. augusts, 07:02

Ogotāji sašutuši par šī gada ražu - plānoto tūkstošu vietā maciņā pamatīgs robs

Jauns.lv

Raidījums "360TV ZIŅneši" devies uz sarunu ar ogotājiem, jo daļai cilvēku meža veltes ir vienīgais ieņēmumu avots, bet šī gada vasara ar lielo sausumu ir darījusi savu un ogu nav daudz...

Ogotāja Inguna no Madonas atklāj, ka pirms dažiem gadiem viņas peļņa bija sasniegusi tūkstošus: "Pāri gadus atpakaļ mana lielākā peļņa bija 3000 eiro divu mēnešu laikā, un es neogoju katru dienu, un tā nav visa diena.”

Labā ražas gadā puslitra spainīti ar meža veltēm var salasīt līdz četrdesmit minūtēm, taču šogad lasīšanas laiks var aizņemt vairāk nekā stundu.

Centrāltirgus labumi Līgo svētku priekšvakarā

Paviesojamies Rīgas Centrāltirgū, lai noskaidrotu, ko garšīgu un par kādām cenām var mēģināt “ieķert” pēdējā dienā pirms Līgo.

gallery icon

Sliktās ražas dēļ ogu uzpircējs “Pharmeko Lettland” šovasar ir slēdzis visus ogu nodošanas punktus, ogas iepērkot no Ukrainas, Rumānijas un Zviedrijas. Uzņēmuma pārstāve Sigita Krusiete atzīst, ka “kopš 2018. gada, kad esam atvērušies, šis ir pirmais gads, kad pilnīgi nekā nav. Mēs esam spiesti palīst zem cenām, kas ir visā Eiropā un pasaulē".

Bet paši ogotāji atzīst, ka šis gads viņu budžetos ir radījis lielu robu, jo pircēji nav gatavi maksāt tirgus cenu, neapzinoties, ka pie šā brīža apstākļiem pat tā cena ir par zemu, lai ogotājs būtu plusos.

Tēmas