foto: LETA
Miljonārs Gunārs Ķirsons: mēs Baltkrievijā labi nopelnījām, bet vairāk es tur nebraukšu
Ēdināšanas uzņēmuma "Lido" izveidotājs un īpašnieks Gunārs Ķirsons.
Sabiedrība
2023. gada 14. augusts, 12:17

Miljonārs Gunārs Ķirsons: mēs Baltkrievijā labi nopelnījām, bet vairāk es tur nebraukšu

Jauns.lv

"Lido" atvēršana Baltkrievijā ļāvusi nopelnīt labu naudu, taču ar Latvijas tīklu šiem restorāniem sen vairs nav sakara, Latvijas Radio 4 raidījumam "Atvērtā saruna" pastāstīja viens no Latvijā slavenākajiem uzņēmējiem "Lido" impērijas dibinātājs Gunārs Ķirsons.

"Mēs esam nopelnījuši naudu, šodien lai strādā, kā grib. Tā ir viņu darīšana," sacīja uzņēmējs, piebilstot, ka principā nav vēlmes braukt uz Baltkrieviju vai Krieviju, kamēr tur nav mainījusies politiskā situācija.

"Lido" restorāniem Baltkrievijā šobrīd nav saistības ar Latvijas tīklu, pastāstīja Ķirsons. Pēc viņa teiktā, viņš palīdzējis atvērt pirmo restorānu [2004. gadā] Baltkrievijā, vēsta portāls "Rus.lsm.lv".

Pēc viņa teiktā, pasūtījumu kontrolējis pats Aleksandrs Lukašenko, tomēr Ķirsons kontaktējies personīgi nevis ar viņu, bet gan ar viņa kancelejas vadītāju.

Saskaņā ar pasūtījumu bija jāatver "Lido" pēc Krasta ielas kompleksa tipa Rīgā.

"Man teica izvēlēties vietu, kur ejam uztaisīt "Lido". (..) un mēs taisījām projektu, mēs saņēmām naudu (..), labus finanšu resursus no turienes. Mēs izdarījām, līdz šim viņš strādāja. Pirmos divus trīs gadus viņš strādāja kā mēs likām, pēc tehnoloģijas, tad, dabiski, tur viss mainījās. Viņš tur ir, aptuvenais, teiksim, "Lido", bet ne vairāk (..) Mēs esam nopelnījuši naudu, šodien lai strādā kā grib. Tā ir viņu darīšana."

Vaicāts, vai šodien Ķirsons atvērtu restorānu Baltkrievijā, viņš atbildēja, ka "nevēlas vairs turp braukt", līdz mainīsies politiskā situācija Minskā un Maskavā.

Ķirsons tāpat pastāstīja par vēlmi attīstīt biznesu Vācijā, taču Berlīnes sākotnējo izvēli nosauca par kļūdu.

Tāpat Ķirsons norādīja, ka "Lido" 35 pastāvēšanas gados ir daudz mainījies, tagad konkrēti daudz vairāk līdzekļu aiziet nodokļu un rēķinu apmaksai. Viņš aicināja uz izmaiņām nodokļu sistēmā, lai bizness neaizietu ēnu ekonomikā.

Gunāra Ķirsona lauku mājas

Uzņēmēja Gunāra Ķirsona lauku mājas.

gallery icon

Bijusī Ķirsona muiža un oligarha Šeflera fazāni

No bijušās tā dēvētās Ķirsona muižas jaunā īpašnieka – krievu oligarha un multimiljonāra Jurija Šeflera saimniecības Gaiziņkalna piekājē noslaktēšanai palaistie ...

gallery icon

Ķirsona nīkuļojošās “Lido” ēstuves Berlīnē

Mēneša sākumā ēdināšanas impērijas “Lido” šefs Gunārs Ķirsons paziņoja, ka varētu slēgt savus divus restorānus Vācijas galvaspilsētā Berlīnē – Šarlotes ...

gallery icon