foto: Ivars Soikāns/LETA
Sestdien Latvijā gaiss neiesils vairāk kā līdz 21 grādam
Noziedējusi pienene.
Sabiedrība
2023. gada 10. jūnijs, 08:32

Sestdien Latvijā gaiss neiesils vairāk kā līdz 21 grādam

Jauns.lv/LETA

Sestdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu, laiks saglabājas sauss un saulains, liecina meteoroloģiskā informācija.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no +3..+4 grādiem dažviet Vidzemē līdz +12 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē. Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +12..+15 grādi.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā saulains laiks, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 7-10 metriem sekundē, gaisa temperatūra rīta agrumā +10 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Kolkā līdz +22,2 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9. jūnijā bija +33..+34 grādi Spānijas austrumu piekrastē, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -4 grādi Somijā.

Sestdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +16..+21 grādam, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē laiks būs pārsvarā skaidrs, citviet valstī veidosies nelieli gubu mākoņi, kas nenesīs nokrišņus.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās ar ātrumu līdz 8-13 metriem sekundē.

Galvaspilsētā sestdiena būs sausa un saulaina, pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, gaiss iesils līdz +20 grādiem, bet pie Rīgas līča pilsētas ziemeļos un Jūrmalā temperatūra nepārsniegs +17 grādus.

Baltijas jūras reģionā nostiprinās anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā pakāpies līdz 1026-1029 hektopaskāliem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, valsts rietumu un centrālajā daļā - tai skaitā Rīgā - tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.