Latvijas e-komercijas gada balvu "E-komercijas zvaigzne 2023" izcīna jaunuzņēmums "Selfnamed"
Latvijas e-komercijas gada balvu pasniegšana (foto: Renārs Koris)
Sabiedrība
2023. gada 2. jūnijs, 19:58

Latvijas e-komercijas gada balvu "E-komercijas zvaigzne 2023" izcīna jaunuzņēmums "Selfnamed"

Jauns.lv/LETA

Latvijas e-komercijas gada balvu "E-komercijas zvaigzne 2023" piektdien izcīnījis jaunuzņēmums "Selfnamed", paziņoja pasākuma organizatori.

Piektdien e-komercijas gada balvas "E-komercijas zvaigzne 2023" apbalvošanas ceremonijā paziņoti Latvijas labākie un inovatīvākie interneta veikali desmit dažādās kategorijās. Žūrijas vērtējumā par kopvērtējuma līderi un "Grand prix" ieguvēju tika kronēts jaunuzņēmums "Selfnamed", kas klientiem sniedz iespēju izveidot savu sertificētu kosmētikas produktu līniju vai pasūtīt produktus ar sava zīmola logotipu un personalizētu dizainu.

Konkurss "E-komercijas zvaigzne" norisinās jau trešo reizi un šogad tajā saņemti 274 pieteikumi, kā arī gada balvas ietvaros jo īpaši tika runāts par eksportu un tā sniegtajām iespējām.

Latvijas e-komercijas gada balvu pasniegšana (foto: Renārs Koris)

Starptautiska profesionāļu žūrija kā galvenos kritērijus dalībnieku pieteikumos vērtēja dizainu un lietojamību. Šogad konkursa kopējā balvu fondu vērtība ir 20 000 eiro. Plašāk ar šī gada finālistiem iespējams iepazīties "E-komercijas zvaigzne" mājaslapā.

Konkursā "E-komercijas zvaigzne 2023" kategorijā "Mazais bizness" zelta apbalvojumu saņēma uzņēmums "Plūkt", augstāko žūrijas vērtējumu kategorijā "Ražotāji" ieguva "Madara Cosmetics", par izcilāko eksportējošo e-veikalu atzīts "Pranamat", kategorijā "Ilgtspēja" augstāko novērtējumu saņēma uzņēmumi "Leg&Go" un "Trempel", zelta apbalvojumu jaunuzņēmumu kategorijā saņēma "Selfnamed", daudznozaru veikalu kategorijā augstāko vērtējumu saņēma "KSenukai" un "1a", e-pakalpojumu sniedzēju vidū par labāko žūrija atzina "Zelta Zivtiņa", kā labākie nozaru e-veikali atzīti uzņēmumi "Lulu" un "Zelt", augstāko žūrijas vērtējumu kategorijā "Platformu veikali" saņēma "Leg&Go", "Daba design" un "PastelBabyStudio", bet žūrijas diplomus kategorijā "Lietotnes" saņēma "Mobilly", "Ride" un "OX Drive".

Konkursa laikā kopā ar starptautisko interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmumu "Gemius" tika noskaidrots uzņēmums, kurš pēc iedzīvotāju domām ir pelnījis uzvarēt šī gada "E-komercijas zvaigzne" konkursā. Pētījuma rezultātā uzvarēja un "Gemius" balvu ieguva daudznozaru veikals "220.lv".

"E-komercijas zvaigzne" mērķis ir izcelt un godināt labākos Latvijas interneta veikalus. Šogad žūrijas sastāvā ietilpa "Omniva" pārdošanas daļas vadītājs Māris Kuļikovskis, "Element Digital" vadītājs Arnis Jēkabsons, "SEB bankas" mazo un vidējo uzņēmumu segmenta vadītāja Aija Miķelsone, "Latvijas mobilā telefona" privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte, "EComHub" dibinātājs Gustavs Gotauts, "Joom" līdzdibinātājs Jurijs Ivanovs, "Mēness aptiekas" e-komercijas vadītāja Sniedzīte Vilmane, "Mozello" vadītājs Kārlis Blumentāls, "Stockmann" Baltijas e-komercijas vadītāja Kristiāna Gruzīte, kā arī "All Digital Group" izpilddirektors Deivids Talijūns.