foto: Juris Rozenbergs
Sākas Rīgas praida pasākumi
Sabiedrība
2023. gada 29. maijs, 07:56

Sākas Rīgas praida pasākumi

Jauns.lv/LETA

No šodienas līdz 4. jūnijam Rīgā ar aicinājumu "Atplauksti!" norisināsies "Riga Pride" jeb Rīgas praids, kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību, informēja "Riga Pride 2023" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēktiesību nedēļa tiks atklāta šodien plkst.13 ar varavīksnes lentes pārgriešanu klubā "Skapis", kas šajā nedēļā kļūs par "Praida namu". Pasākumā tiks sniegta informācija par "Riga Pride" centrālajiem pasākumiem un mērķiem.

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku idenficēšanai.

LGBT kopiena un tās atbalstītāji dodas Rīgas praidā 2022. gada 18. jūnijā

18. jūnijā ar krāšņu praida gājienu noslēgusies cilvēktiesību notikumu nedēļa "Riga Pride". "Riga Pride" gājienā par Brīvību kopā ar Kijivas ...

gallery icon
126

"Skapis" visu nedēļu darbosies informācijas centrs, lai informētu par pasākuma aktualitātēm, kā arī tā būs centrālā notikumu un pulcēšanās vieta. Gan "Skapī", gan citur Rīgā notiks dažādas izglītojošas diskusijas, darbnīcas, izklaides pasākumi un talantu šovi.

31. maijā norisināsies Baltijas valstīs lielākais dažādībai un iekļaušanai veltītais forums - "Dažādības un iekļaušanas forums 2023", kas vērsts uz dažādības, iekļaušanas un taisnīguma labāko prakšu attīstību vadības uzņēmumos, iestādēs un organizācijās. Ar pieredzes stāstiem dalīsies "Swedbank Latvia", "Tvnet Grupa", "KPMG Baltic", "airBaltic", "Caffeine" un citi. Forumu atklās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un "Swedbank Latvia" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Paceļot varavīksnes karogu, Rīgā atklāj “Baltic Pride 2021”

Šodien, pulksten 12.00, Kaņepes kultūras centrā, Rīgā tika atklāts “vērienīgākā cilvēktiesību pasākumu” nedēļa – “Baltic Pride 2021”.

gallery icon
35

Piektdien, 2. jūnijā, Latvijas Universitātē notiks Kvīru vēstures konference, kas ir starptautisks seminārs par padomju LGBTQ vēstures padziļinātu pētniecību atspoguļošanu, kvīriem padomju sistēmā starp uzraudzību un iestāžu neiejaušanos, praksēm un diskursiem. Dalībai pasākumā nepieciešama iepriekšēja reģistrācija.

Savukārt Rīgas praida nedēļas galvenais notikums būs gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Gājiens sāksies sestdien, 3. jūnijā, plkst.13 no Vērmanes dārza, savukārt pulcēšanās gājienam sāksies no plkst.12. Gājiens Vērmanes dārzā noslēgsies ar koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies Latvijā zināmi mūziķi, kā arī runas teiks organizatori, aktīvisti un atbalstītāji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās