foto: LETA
Rīgā pacels varavīksnes karogus, aicinot uz līdztiesību
Paužot atbalstu līdztiesībai vēstniecības, kultūrvietas un uzņēmumi Rīgā izkārs varavīksnes praida karogus.
Sabiedrība
2023. gada 16. maijs, 14:09

Rīgā pacels varavīksnes karogus, aicinot uz līdztiesību

Jauns.lv

Trešdien, 17.maijā, visā pasaulē atzīmē Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju. Paužot atbalstu līdztiesībai, cilvēktiesībām un domas un izpausmes brīvībai, kā jau katru gadu, vēstniecības, kultūrvietas un uzņēmumi Rīgā izkārs varavīksnes praida karogus.

Rīgā būs arī iespējams apskatīt pasaulē vienu no lielākajiem un unikālākajiem karogiem ar bagātu vēsturi – Gilberta Beikera karogu.

Unikāls karogs

Svinīgā pasākumā trešdien ar ASV vēstniecības atbalstu Printful saņems vienu no svarīgākajiem LGBTQ kopienas simboliem visā pasaulē – oriģinālo Gilberta Beikera varavīksnes praida karogu, kas tika radīts 1994. gadā par godu 25. gadadienai kopš Stounvolas nemieriem, kas kļuva par pagrieziena punktu LGBTQ tiesību kustībā ASV un līdz ar to arī pasaulē. Rīgā redzamais karogs ir īpašs ar to, ka to darinājis pats Beikers, kas ir varavīksnes karoga kā praida simbola radītājs.

Šis oriģinālais karogs ir 30 metrus garš un 4 metrus plats un sastāv no astoņām krāsām. Nedēļu karogs būs apskatāms Riga Pride atbalstītāju – Printful galvenajā ēkā. Pēc tam karogu būs iespējams redzēt Sexy Style veikala skatlogā. Karogu Latvijā bija iespējams nogādāt ar ASV vēstniecības Rīgā un Eiropas Praidu Organizāciju Asociācijas atbalstu.

Paceļot varavīksnes karogu, Rīgā atklāj “Baltic Pride 2021”

Šodien, pulksten 12.00, Kaņepes kultūras centrā, Rīgā tika atklāts “vērienīgākā cilvēktiesību pasākumu” nedēļa – “Baltic Pride 2021”.

gallery icon

“Nododot šo īpašo, vēsturisko karogu Printful, mēs sakām paldies par atbalstu un kopā ar nepacietību sākam gaidīt Riga Pride. Šogad ir īpaši svarīgi nākt praidā, jo skaidri redzam, ka Latvijas likumdevēji turpina aizbildināties ar sabiedrības nesagatavotību, kas jau sen ir tikai atruna nerisināt LGBTQ cilvēku nelīdztiesību,” iezīmē Riga Pride līdzpriekššēdētāja Kristīne Garina. “Ir laiks sabiedrībai daudz plašāk un redzamāk parādīt savu atbalstu līdztiesībai un neļaut vairs izmantot sabiedrības vairākuma argumentu, lai uzturētu šo stagnāciju.”

Gatavošanās Riga Pride

Pasākums uzsāks atskaiti līdz lielākā cilvēktiesību notikuma Riga Pride centrālajam un galvenajam pasākumam – gājienam “Mēs visi esam Latvija” un koncertam “Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi”, kas norisināsies 3.jūnijā, tā iezīmējot, ka līdz lielajai Praida dienai palikušas vien 17 dienas.

LGBT kopiena un tās atbalstītāji dodas Rīgas praidā 2022. gada 18. jūnijā

18. jūnijā ar krāšņu praida gājienu noslēgusies cilvēktiesību notikumu nedēļa "Riga Pride". "Riga Pride" gājienā par Brīvību kopā ar Kijivas ...

gallery icon

Riga Pride ar plašu programmu šovasar no 29.maija līdz 4.jūnijam atgriezīsies Rīgā, lai iestātos par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību. Riga Pride nedēļas laikā norisināsies desmitiem dažādu pasākumu, tostarp Dažādības un iekļaušanas forums ar dažādu nozaru ekspertu dalību, Dažādības balvas pasniegšanas ceremonija, dažādas diskusijas, darbnīcas, izstādes, kino seansi un koncerti.

Būs arī īpaši veltīts alus

Sadarbībā ar alus darītavu “Labietis” iznāks īpašs Riga Pride alus. “Dēļ saviem aliem ar dažādiem ārstnieciskajiem augiem, mēs vienmēr esam bijuši pārāk krāsaini un nesaprasti mūsdienu joprojām diezgan puritāniskajā "ūdens mieži apiņi" alus garšu pasaulē. Pie kam no alus pasaules 10 000 gadu vēstures vien pēdējie 200 bijuši roku dzelžos. Mēs uzskatām, ka alus ir jādara garšīgs, nevis visiem vienāds.

Šajā ziņā mums un Riga Pride ir radniecīgas gan pozīcijas, gan nostājas - dažādība ir radošuma un arī nākotnes atslēga. Un tiesības būt atšķirīgam ir gan alum, gan cilvēkam. Tieši tāpēc, gluži kā pirms pāris gadiem, kad izpelnījāmies viedokļu jūru, atsaucāmies aicinājumam iepildīt speciālu līksmi spridzinošu beļģu stila sezonu - Atplauksti Rīgā. Pērkot bundžiņu šī alus tu atbalsti vienlīdzību un līdztiesību. Priekā!” saka Reinis Pļaviņš, “Labietis” pārstāvis.