foto: Valters Pelns
Par koncertzāles “Lielais dzintars” jauno vadītāju kļuvis Orests Silabriedis
Orestam Silabriedim ir vairāk nekā 30 gadu pieredze mūzikas nozarē.
Kultūra
2023. gada 15. maijs, 12:35

Par koncertzāles “Lielais dzintars” jauno vadītāju kļuvis Orests Silabriedis

Jauns.lv

Veiksmīgi noslēdzies konkurss uz SIA “Lielais Dzintars” mākslinieciskā vadītāja amatu, kura kompetencē būs nākamajos piecos gados izstrādāt Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” māksliniecisko vīziju un pasākumu plānu, nodrošinot tā izpildi un uzraudzību. Konkursā par piemērotāko atzīts Orests Silabriedis, kurš darbu sāk šā gada 15. maijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2023. gada 24. martā SIA “Lielais Dzintars” izsludināja atklātu konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu. Konkursa pirmajā kārtā tika izvirzīti pieci kandidāti, taču otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija izvērtēja divus pretendentus. Par piemērotāko kandidātu uz SIA “Lielais Dzintars” mākslinieciskā vadītāja amatu komisija atzina Orestu Silabriedi.

Mākslinieciskā vadītāja pienākumos ietilpst koncertzāles kopējās mākslinieciskās programmas izstrāde, plānošana un jaunu projektu realizācija, kā arī sadarbība ar nozares profesionāļiem Latvijā, Eiropā un pasaulē.

“Lielajā dzintarā” izskan latviešu akadēmiskās un tautas mūzikas pērles

gallery icon
73

“Ar Liepājas kultūras dzīvi esmu bijis dažādos veidos saistīts jau kopš 90. gadiem, un, laikam ritot, saites izveidojās arvien ciešākas. Esmu ļoti priecīgs par jauniegūto iespēju, bet arī labi apzinos, ka šis ir nopietns pārbaudījums, jo Liepāja ir nesalīdzināmi skaista, taču ne viegli minama mīkla. Esmu pārliecināts, ka “Lielā dzintara” lieliskie kolēģi, ko jau bijusi iespēja mazliet iepazīt, būs uzticama komanda to lielo uzdevumu veikšanā, kas mums priekšā: vēlamies, lai neaizmirstama būtu gan Liepājas 400. dzimšanas diena, gan koncertzāles 10. jubileja un arī labi apzināmies, ka jau tagad jāsāk lielais un augstais darbs pie programmas 2027. gadam, kad Liepāja būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. “Lielā dzintara” līdzšinējā darbība bijusi spilgta un daudzveidīga, būšu priecīgs turpināt kolēģu iesākto darbu, bagātinot ainavu ar jaunām krāsām,” savās iecerēs dalās Orests Silabriedis.

Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts "Lielajā dzintarā" 2022. gada oktobrī

Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2022. gada oktobrī.

gallery icon
20

Orestam Silabriedim ir vairāk nekā 30 gadu pieredze mūzikas nozarē. Viņš strādājis pie dažādu koncertciklu, festivālu un jubilejas māksliniecisko programmu izveides vairākām Latvijas kultūras organizācijām, rīkojis dzejas un mūzikas vakarus. Vairākus gadus bijis “Latvijas Koncertu” un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais redaktors, aktīvi līdzdarbojies mākslinieciskās darbības producēšanā. Kopš 2022. gada ir Liepājas Simfoniskā orķestra repertuāra politikas un mākslinieciskās darbības konsultants.

foto: Valters Pelns

Silabriedis ir pieredzējis mūzikas apskatnieks, grāmatu līdzautors, laikrakstu un žurnālu publikāciju autors. Aktīvi seko līdzi Latvijas un pasaules mūzikas un mākslas aktualitātēm. Kopš 1996. gada vada un producē raidījumus Latvijas Radio 3 “Klasika”, savukārt kopš 2005. gada ir žurnāla “Mūzikas Saule” galvenais redaktors. Nacionālu un starptautisku apbalvojumu žūriju dalībnieks.

Kopš 2016. gada Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja bija Baiba Bartkeviča. Koncertzāle ar Baibu Bartkeviču sadarbību turpinās mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” ietvaros.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās