foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: netīri logi un noplucis valsts karogs – kas palicis pāri no “Tautas kalpu” biroja pēc zaudētām vēlēšanām
14. Saeimas vēlēšanās šī sīkpartija startēja gaužām vāji, iegūstot tikai 1% balsu.
Sabiedrība
2023. gada 2. maijs, 05:46

FOTO: netīri logi un noplucis valsts karogs – kas palicis pāri no “Tautas kalpu” biroja pēc zaudētām vēlēšanām

Jauns.lv

Covid-19 pandēmijas mēnešos ar dažādām protesta akcijām izcēlās biedrība “Tautas kalpi”, kas pēcāk pārņēma grožus skandalozajā prokrieviskajā partijā “Jaunā saskaņa”, uzlika patriotiskāku nosaukumu un solīja iet “Ungārijas ceļu”. Līdz pat vēlēšanām partija darbojās birojā Čaka ielā.

Covid-19 laikā, kad Latviju vienlaikus pārņēma dažādu politiķu un aktīvistu grupiņu demonstrāciju drudzis, starp lielajām zivīm peldēja pietiekami daudz mazāku – dažādi pašpasludināti viedokļu līderi, evaņģēlisti, izbijuši politiskie censoņi un citi.

Starp visiem arī biedrība, kura sevi dēvēja par “Tautas kalpiem”.

Kas palicis pāri no “Tautas kalpu” biroja pēc zaudētām vēlēšanām

Covid-19 pandēmijas mēnešos ar dažādām protesta akcijām izcēlās biedrība “Tautas kalpi”, kas pēcāk pārņēma grožus skandalozajā prokrieviskajā partijā “Jaunā saskaņa”, ...

gallery icon
15

Tās sastāvā pamanāmākie bija bijušais Aglonas pagasta padomes deputāts Aivars Smans un starptautiskā skaistumkonkursa “Miss & Mrs. Top of the World” rīkotāja Kristīne Lindenblate.

Dažādās Covid-19 aktīvistu protesta akcijās “Tautas kalpi” biedrojās ar tādiem personāžiem kā SIA “Memory Water” dibinātājs Jānis Pļaviņš, kura seja kādu laiku rotāja biedrības furgonu, bet pēcāk tika nomainīta ar mūziķa Gaita Lazdāna seju.

Smans bija manāms arī Aināra Šlesera rīkotajos protestos, biedrojoties ar skandalozo bijušo diplomātu Rūdolfu Brēmani.

Visu priekšvēlēšanu laiku partija, kura, pārņemot “Jaunās Saskaņas” juridisko čaulu, pārsaucās par “Tautas kalpi Latvijai”, skandēja, ka ir lieli patrioti un darīs visu, lai dzīve valstī būtu labāka.

Taču 14. Saeimas vēlēšanās šī sīkpartija startēja gaužām vāji, iegūstot tikai 1% balsu.

Kā novēroja sociālo tīklu lietotāji, kopš pērn notikušajām vēlēšanām, arī partijas birojs, kuru savulaik tik lepni video tiešraidēs atrādīja partijas biedri, ir pamests novārtā.

Lielo logu klāj putekļi, biroja iekšienē par izdzīvošanu cīnās daži telpaugi.

Pie ēkas palicis izlikts arī laikapstākļu paplosīts un Čaka ielas putekļu apklāts Latvijas valsts karogs.

“Viss sākas šeit,” vēsta uzraksts uz loga.

Jāteic, ka, lai arī neno partijas biroja, taču politiskā spēka pārstāvji, konkrēti Aivars Smans, arī šodien turpina būt aktīvs sociālajos tīklos, komentējot Latvijas un ārvalstu aktualitātes.

Kādā nesenā video Smans nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā, sakot, ka "šādu krievu pasauli, kuru nes krievu armija, nepieņems neviens".