Sabiedrība
2023. gada 28. aprīlis, 07:58

Ārsts Andrejs Ērglis par dārgajām hokeja biļetēm: nenopērciet 12 cigarešu paciņas un ejiet uz hokeju!

Jauns.lv

"Man ļoti riebjas, ka šādas lietas tiek izmantotas kaut kādu politisko mērķu sasniegšanai," par ažiotāžu un diskusijām, kuras izraisījušās dārgo hokeja čempionāta biļešu sakarā, saka ārsts kardiologs Andrejs Ērglis. Nerīkot šāda veida pasākumu būtu drausmīga nabadzības apliecinājuma izrādīšana sev un savai valstij, saka mediķis.

Lielu sporta pasākumu rīkošana valstij izmaksā miljonus. Neraugoties uz lielajām izmaksām biļetes uz hokeja čempionātu Rīgā ar Latvijas izlases piedalīšanos vidēji maksā vairāk nekā 100 eiro un līdzjutēji ar to ir neapmierināti, jo Somijas Tamperē, kur notiks otras čempionāta grupas spēles uz  dažām spēlēm ar Somijas izlases piedalīšanos biļetes ir lētākas. Līdz ar to lielais jautājums trīs nedēļas pirms čempionāta sākuma: “Vai valstij ir jāatbalsta pasākumi, kurus liela daļa sabiedrības nevar atļauties apmeklēt?”

foto: Publicitātes
Caur vienu hokeja čempionātu mēs labāk parādīsim Latviju nekā caur tūkstošu tūkstošiem bukletiņu, kuros Latviju reklamēsim kā ceļojumu galamērķi.

Šāda veida pasākumi jārīko, kaut arī mēs neesam tik pietiekami bagāti, kā, piemēram, Somija vai Zviedrija. “Tas ir ceļš, kā mēs savu valsti padarīsim redzamāku, attīstīsim veselīgu dzīvesveidu, kaut arī profesionāls sports pats par sevi nav veselīgs, bet tā ir lieta, kas mums rāda, kā pareizi rīkoties. Ne visi puišeļi, kas tagad trenējas, būs profesionāli sportisti, bet viņi būs labi cilvēki,” teic mediķis un turpina:

“Apskatīsim cik maksā viena cigarešu paciņa. Tad nenopērkot 12 cigarešu paciņas… (var aiziet uz hokeju)”.

Runas par to, ka biļetes ir pārāk dārgas drīzāk ir sporta antipropaganda. Rīkot šādus lielus pasākumus valstij ir ārkārtīgi izdevīgi netiešo ieguvumu dēļ: būs labi gan mūsu aviokompānijai “airBaltic”, gan viesnīcas būs piepildītas. Caur vienu hokeja čempionātu mēs labāk parādīsim Latviju nekā caur tūkstošu tūkstošiem bukletiņu, kuros Latviju reklamēsim kā ceļojumu galamērķi.

Tai pašā laikā Andrejs Ērglis saprot, ka ir vesela rinda cilvēku, kuri neatbalsta sportu kā tādu. To viņš piedzīvo, strādājot universitātē, kurā viņam jāaizstāv tas, ka pie augstskolas jābūt sporta mājai ar visām no tām izrietošajām sekām; viņam jādiskutē par aksiomātiskām lietām. Un, nodarbojoties ar sportu, mums būs mazāk vajadzīgi medicīnas pakalpojumi, savas pārdomas noslēdz Andrejs Ērglis.

Kā Andrejs Ērglis, Mārcis Auziņš un Jurģis Liepnieks vērtē izvērtušās diskusijas par dārgajām hokeja biļetēm un valsts spējām atbalstīt lielos pasākumus, vērojiet Jauns.lv video.

Visas Lielā jautājuma diskusijas skaties šeit.