“Imantas tirgus” teritorijā notiks Labdarības tirgus diena
No personīgā arhīva.
Sabiedrība
2023. gada 12. aprīlis, 10:44

“Imantas tirgus” teritorijā notiks Labdarības tirgus diena

Jauns.lv

Labdarības biedrība “Pipars” (kuras izveidotājs ir kulinārijas blogeris Pipars, jeb Rojs Puķe) sadarbībā ar Imantas tirgu, šī gada 1.jūnijā organizē Labdarības tirgus dienu. Kas tas būs par pasākumu un kāpēc nolemts to organizēt, stāsta Rojs: “Kopš 2018.gada pie rehabilitācijas centra “POGA” katru gadu augusta mēnesī organizēju labdarības burgeru ballītes, lai pievērstu sabiedrības uzmanību bērniem ar īpašām vajadzībām, jo ierasti šādas naudas vākšanas kampaņas notika Ziemassvētku laikā, taču šiem bērniem sabiedrības atbalsts ir nepieciešams cauru gadu! Otrs iemesls bija sarīkot svētkus šiem bērniņiem un viņu vecākiem, jo svētku šiem bērniem ir krietni mazāk, nekā vizīšu pie ārstiem.

Pagājušā gada augustā aizvadījām piekto labdarības burgeru ballīti, viesnīcā “Grand Hotel Kempinski Rīga”, kas nu jau līdzinājās nelielam festivālam, ar bagātīgi klātiem galdiem, animatoriem un tādiem māksliniekiem kā Agnese Šīrante, ar bērnu estrādes studijas audzēkņiem, Liene Šomase ar bērnu un jauniešu radošās studijas audzēkņiem. Jānis Bukums ar grupu, grupa “Bad Habits”, burvju mākslineks Juris Gavrilovs, Katrīna Dimanta un Ainars Mielavs. Lai arī pasākums aizvadīts lieliski, tika nolemts mainīt tā konceptu, jo piecu gadu laikā pasākums sevi izdzīvojis, mērķi sasniegti un radās vēlme ko mainīt.”

 Šī gada 1. jūnijā Kurzemes prospektā 3, Imantas tirgus teritorijā , Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā sanāks kopā tirgotāji, grilētāji un dziedātāji, triku meistari un dejotāji, lai kopā radītu svētku noskaņojumu un vēlmi tirgojoties iegādāties ko īpaši gardu vai noderīgu!

Papildus amatnieku un zemnieku tirgotajiem labumiem, visas dienas garumā būs iespēja baudīt lielisku mākslinieku uzstāšanos. Uz skatuves kāps, Mārtiņš Balodis, Katrīna Dimanta, Miks Galvanovskis, reperis Burlax, brīnumiem liks ticēt iluzionists Edžus, grupa “Laime Pilnīga”, grupa “CREDO” un Guntis Veits, Andris Kivičs un noslēgumā grupa “Tranzīts”, ar Ralfu Ruberni priekšgalā! Vēlos minēt, ka visi mūziķi uzstājas atbalstot pasākumu ideju, lai savāktu līdzekļus, bērniem ar kustību traucējumiem! Neviens no māksliniekiem honorāru nesaņem. Paldies viņiem liels, par viņu ieguldījumu šī pasākuma realizēšanā!

Šajā dienā vāksim līdzekļus, kurus ziedosim, lai apmaksātu bērniem ar gaitas traucējumiem līdzsvara treniņus uz RYSEN iekārtas, rehabilitācijas centrā POGA !

Bērniem ar gaitas traucējumiem RYSEN iekārta sniedz nebijušu kustību brīvību un izcilu terapiju. RYSEN atbalsta dažādas aktivitātes, piemēram, piecelšanos un apsēšanos, līdzsvara treniņu, iešanu pāri šķēršļiem un brīvu staigāšanu.

RYSEN sistēma ir kā drošas terapeita/vecāka rokas, kas bērniem ar kustību traucējumiem neļauj nokrist, ja samisējas kājiņas, palīdz piecelties no krēsla kājās, palīdz apiet šķēršļus. Tas viss notiek trenējot un mācot šīs iemaņas, lai tās nostabilizētos uz palikšanu un bērns ar kustību traucējumiem būtu patstāvāgāks.

Vienas RYSEN nodarbības cena ir 45 eiro. Viena rehabilitācijas kursa laikā bērnam nepieciešamas līdz pat 15 šādām nodarbībām. Atbalstīsim POGAS mazos pacientus, palīdzot viņiem spert solīšus pretī lielajai dzīvei!

Šobrīd aicinam mājražotājus un tirgotājus pieteikties dalībai šajā labdarības pasākumā, zvanot 29504040, vai piesakot savu dalību rakstot uz e pastu info@imantastirgus.com Visi līdzekļi, kas tiks ieņemti šajā dienā, par tirdzniecības vietām, tiks ziedoti, lai apmaksātu bērniem ar gaitas traucējumiem līdzsvara treniņus uz RYSEN iekārtas, rehabilitācijas centrā POGA. Tā ka piedaloties un tirgojot savu produkciju, jūs sniegsiet atbalstu šiem bērniņiem.

 Ja ir uzņēmumi, kuri vēlas atbalstīt šo pasākumu un ņemt tajā dalību, droši sazinaties ar mums! Tiekamies 1. Jūnijā, uz pirmo labdarības tirgus dienu! Sākam 11:00