foto: Juris Rozenbergs
Meloja pat "Draugiem.lv": Grevcova jau daudzus gadus stāstījusi pasakas par savu darba pieredzi
Jau vēstīts, ka prokurors Edijs Pastars šodien lūdza tiesu Grevcovai piespriest sabiedrisko darbu 200 stundu apmērā, kā arī naudas sodu 6200 eiro apmērā.
Sabiedrība
2023. gada 14. marts, 16:03

Meloja pat "Draugiem.lv": Grevcova jau daudzus gadus stāstījusi pasakas par savu darba pieredzi

Jauns.lv

Nepatieso ziņu sniegšanā Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) apsūdzētā 14.Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova par savu darba pieredzi bija melojusi arī sociālajā tīklā "draugiem.lv", šodien tiesu debatēs apgalvoja prokurors Edijs Pastars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Partijas "Stabilitātei!" deputāte melojusi par savu darbavietu, pirmsvēlēšanu laikā CVK apzināti iesniedzot nepatiesu informāciju par to, iepriekš vēstīja Jauns.lv.

Prokurors norāda, ka, sniedzot liecības citā krimināllietā pērnā gada oktobrī, Grevcova ar savu parakstu bija apliecinājusi, ka viņai ir iegūta augstākā izglītība.

Tāpat viņš uzsver, ka sociālajā tīklā "draugiem.lv" 2006. gadā tika izveidots Grevcovas profils ar pirmslaulības uzvārdu, kurā arī ir norādīts, ka viņai ir augstākā izglītība un diezgan plaša darba pieredze. Pastars norāda, ka nav pamata domāt, ka šis profils ir izveidots, lai Grevcovu apmelotu, jo tas tika izveidots jau sen, kā arī profila "maciņš" no 2015. līdz 2018. gadam tika papildināts no Grevcovas bankas konta.

Melošanā apsūdzētā deputāte Glorija Grevcova ierodas uz tiesu 17. janvārī

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien skata Krimināllietu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) apsūdzēta 14.Saeimā ievēlētā ...

gallery icon
26

Grevcovas aizstāvis replikā norāda, ka fakti, kuri neattiecas uz celto apsūdzību, nav izmantojami lietā un tas, ka šādi fakti tiek izmantoti, daļēji norāda, ka apsūdzībai nav pārliecības par to, ka lietā ir pietiekoši daudz pierādījumu. Pati Grevcova uzsver, ka viņai šim profilam nav pieejas un viņa to sen nav lietojusi.

Jau vēstīts, ka prokurors Edijs Pastars šodien lūdza tiesu Grevcovai piespriest sabiedrisko darbu 200 stundu apmērā, kā arī naudas sodu 6200 eiro apmērā.

Iepriekš Grevcovas aizstāvis lūdza lietas materiāliem pievienot dažus dokumentus. Viens dokuments ir saistīts ar CVK pērnā gada 26. oktobra atbildi partijas "Stabilitātei!" priekšsēdētājam Aleksejam Rosļikovam, kurā CVK atteica iespēju labot Grevcovas CVK anketā ievadītos datus.

Tāpat lietā tika pievienota izdruka no Grevcovas sūtītā e-pasta, kurā viņa bija nosūtījusi aizpildīto CVK anketu. Pēc Grevcovas teiktā tas tika izdarīts 1. jūlijā. Sūtītajā e-pastā bija norādīts, ka pēdējā Grevcovas darba vieta ir bijusi SIA "Dolo", kur viņa strādājusi par palīgstrādnieci.

Izglītības sadaļā tika norādīts, ka Grevcova ir ieguvusi vidējo izglītību Rekavas vidusskolā 2008. gadā.

Prokurors tiesu debatēs norādīja, ka Grevcova apzinājās, ka viņas aizpildītā anketa tiks iesniegta CVK, kā arī nav tiešu pierādījumu par to, ka Grevcova saviem partijas biedriem bija iesniegusi patiesu informāciju par savu izglītību un darba pieredzi un kļūda CVK parādījās kļūdaini ievadot datus.

Tāpat Grevcova ir parakstījusi CVK iesniegumu ar saviem "kļūdainiem" datiem, līdz ar ko būtu absurdi Grevcovu attaisnot tikai tāpēc, ka viņa varētu neizlasīt CVK anketu.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu no 15 dienām līdz trim mēnešiem, sabiedrisko darbu no 40 līdz 280 stundām vai naudas sodu līdz 100 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Ņemot vērā, ka Grevcova iepriekš atteikusies paust viedokli par izvirzīto apsūdzību, pieņemts lēmums par lietas nodošanu vispārējā kārtībā, iepriekš atzina prokuratūrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vienlaikus kriminālprocesam, kurā apsūdzēta valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, saprātīga pabeigšanas termiņa nodrošināšana ir priekšrocība salīdzinājumā ar pārējām lietām.

Glorija Grevcova ierodas uz tiesas sēdi

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 2023. gada 17. janvārī skatīja Krimināllietu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) ...

gallery icon
22

Neskatoties uz apsūdzību, Grevcova patlaban varēs turpināt pildīt Saeimas deputāta pienākumus. Saeimas Kārtības rullī teikts, ka deputāts, kas notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums. Latvijā ir trīs instanču tiesas.

Pērnā gada 7. oktobrī Valsts policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 272.panta saistībā ar deputātes iespējami apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu CVK. Veicot nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības un iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu, 17. oktobrī kriminālprocess paātrinātā kārtībā nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Grevcova, būdama 14.Saeimas vēlēšanu deputāta kandidāte, CVK iesniegusi ziņas par sevi, tai skaitā norādot informāciju sadaļā "Darba vieta un ieņemamie amati", kā arī "Izglītība". Šo ziņu sniegto patiesumu sagatavotajos dokumentos persona apliecināja ar savu parakstu, pēc kā parakstītos dokumentus nodeva personai, kura tos 13. jūlijā iesniedza CVK.

Turklāt Grevcova CVK sniegusi nepatiesu informāciju arī par iegūto izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), apstiprināja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

Alekseja Rosļikova vadītā partija "Stabilitātei!" 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu gaidās

gallery icon
16

CVK Grevcova sniegusi informāciju, ka 2013. gadā ieguvusi augstāko izglītību LSPA pedagoga specialitātē. Tomēr Āķe-Vīksne, atbildot uz jautājumu par šīs informācijas patiesumu, norādīja, ka LSPA arhīvā šāda informācija nav pieejama.

Persona ar šādu vārdu un uzvārdu neesot atrodama LSPA Studentu informatīvajā sistēmā, kas darbojas kopš 2004. gada. Tāpat Grevcova nav fiksēta ne absolventu sarakstā, ne studējošo sarakstā, akcentēja akadēmijas pārstāve.

Grevcova plašāku atpazīstamību izpelnījusies ar savu darbību sociālajā vietnē "TikTok".

Partija "Stabilitātei" 14.Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.