foto: TikToK/ agentbro007
Nevis padomniece, bet malkas krāvēja! Uzņēmums komentē Grevcovas CVK melīgi norādīto darbavietu
Glorija Grevcova.
Sabiedrība
2022. gada 6. oktobris, 15:31

Nevis padomniece, bet malkas krāvēja! Uzņēmums komentē Grevcovas CVK melīgi norādīto darbavietu

Jauns.lv

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētā informācija par no “Stabilitātei!” saraksta 14. Saeimā iekļuvušās aktīvistes Glorijas Grevcovas darbavietu un amatu neatbilst patiesībai, tā Jauns.lv skaidro SIA “DOLO” pārstāve Kristīna Lapsa.

Jauns.lv šorīt informēja, ka Grevcova lielākoties zināma, pateicoties viņas “TikTok” saturam, taču, kandidējot vēlēšanās, viņa norādījusi arī oficiālu darbavietu - Valsts robežsardzes (VR) struktūrvienību vadošam majoram Andrim Gabrānam, Valsts robežsardzes (VR) Viļakas pārvaldes Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienesta priekšniekam, piederošu uzņēmumu: SIA "DOLO", kas nodarbojas ar mežizstrādi – kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecību.

Grevcova, spriežot pēc CVK publicētā, šajā firmā ieņem padomnieces amatu, tomēr, kā apgalvo Lapsa, tā nebūt nav, jo Grevcova sniegusi nepatiesu informāciju.

"CVK publicētā informācija par Glorijas Grevcovas darbavietu un amatu neatbilst patiesībai. Viņa no 2013. līdz 2014. gadam šajā uzņēmumā nodarbojās ar malkas kraušanu, bet nekad nav bijusi padomniece," Jauns.lv skaidro Lapsa.

Pati Glorija Grevcova, uzrunāta vēl jūlijā no Kristīnas Lapsas puses un aicināta nomainīt šo informāciju, atbildējusi, ka tas esot vienīgais oficiālais darbs, ko viņa var norādīt. 

Kā apgalvo Lapsa, Grevcova esot teikusi, ka tad, kad viņu ievēlēs Saeimā, uzņēmumam būšot problēmas un lai neizdara nekādu lieku spiedienu uz viņu.

Lapsa norāda, ka ar e-pasta starpniecību ir sazinājusies arī ar pašu partiju, bet, līdzko uzzināts, par kuru kandidātu tiek runāts, saziņa no partijas puses pārtraukta.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Latvijā mediju uzmanību Glorija Grevcova izpelnījās vien tad, kad publiski kļuva zināms par viņas došanos politikā, konkrēti – pievienošanos bijušā partijas “Saskaņa” biedra un Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaunajai partijai “Stabilitātei!”.

Iepriekš Grevcova bija sapulcējusi ap sevi ievērojamu sekotāju skaitu “TikTok” un citos sociālajos tīklos.

To saturs – atklāti Latviju nicinošs un Krieviju, kā arī PSRS ēru slavinošs. Savos video Glorija Grevcova regulāri nodarbojās ar tā dēvēto “whatabout-ismu”, no diskusijas par Ukrainas situāciju un palīdzību ukraiņiem cītīgi virzot uz sarunu par to, “cik dārgi” tas izmaksās Latvijas iedzīvotājiem energoresursu u.c. cenās.

“Stabilitātei!” gūst plašu atbalstu Latgalē

Saskaņā ar CVK datiem, par partiju “Stabilitātei!” 14. Saeimas vēlēšanās savu balsi atdevuši 6,80% balsstiesīgo.

No 65 kandidātiem, kurus izvirzīja politiskais spēks, ievēlēti 11 – to starpā ar Glorija Grevcova, saņemot 2708 plusus un 76 mīnusus.

Īpaši plašu atbalstu “Stabilitātei!” guva Latgalē, kur par šo sarakstu atdoti 18,56% balsu.