Viedokļi
2023. gada 25. februāris, 05:50

Andrejs Ērglis: “Krieviem nepieciešama pašattīrīšanās”

Jauns.lv

Ārsts kardiologs Andrejs Ērglis teic, ka pašreiz tā īsti nevienam nav skaidrs, kā pēc Ukrainas kara mēs varēsim nodrošināt pasaules miera arhitektūru. Bet tas būs grūts un diemžēl arī ar lieliem upuriem un traģēdijām saistīts process. Pirmkārt ir nepieciešams, lai Ukrainas valsts atkal atgrieztos tajās robežās, kādas bija 1991. gadā, un otrām kārtām būs vajadzīga pašas krievu tautas pašattīrīšanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiropa un gandrīz visa pārējā pasaule ir pārliecināta, ka vienīgais kara Ukrainā iznākums būs Krievijas sakāve, bet tikmēr sabiedriskā doma pašā Krievijā ir pilnīgi pretēja. Tādēļ Jauns.lv viedokļu līderim – ārstam Andrejam Ērglim, kādai viņuprāt vajadzētu būt Krievijas sakāvei, lai pasaule pēc šī kara justos droši. Andrejs Ērglis uzskata, ka nākotnes miera arhitektūra nav iespējama bez krievu tautas pašattīrīšanās.

Viņš teic, ka jāsaprot tas, ka Krievija nebija domājusi, ka kara scenārijs izvērtīsies tāds, kāds tas tagad ir pašlaik un jāņem vērā, ka pašreiz Krievijas sakāve nebūs tāda, kā nacistiskās Vācijas sakāve Otrajā pasaules karā: “Pēc Pirmā pasaules kara Eiropas un visas pasaules kārtība bija pavisam savādāka. Vācija par tādu, kāda tā kļuva, varēja izveidoties tādēļ, ka arī pārējā pasaulē bija totalitāras valstis, ieskaitot arī autokrātisko Kārla Ulmaņa Latviju. Tas bija tā laika trends (tendence), kur no demokrātijas nebija ne smakas  Tagad – demokrātiskajā pasaulē - drošības arhitektūra ir pavisam savādāka. Kādreizējais Lielbritānijas premjers Vinstons Čerčils taču ir teicis, ka demokrātija nav tā labākā sistēma, bet tas ir labākais, kas mums ir”.

Krievijas sakāvei jāīstenojas divās fāzēs: Ukrainai jāatgriežas tajās robežās, kādas tās bija 1991. gadā. Tas ir visgrūtākais, jo saistīts ar karadarbību un upuriem, kas ir briesmīgi. Un miera  arhitektūra  nav iespējama bez krievu tautas pašattīrīšanās.

“Tādēļ domāju, ka jāturpina viss, kas saistīts ar sankcijām un tālāk,” teic ārsts.

Kā uz karadarbību Ukrainā un iespējamajiem Krievijas sakāves scenārijiem raugās Andrejs Ērglis, vērojiet Jauns.lv video.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās