foto: Twitter @gmaliks
"Atbraucu mājās, apbimbājos, ģimeni ieraugot!" Liepājniekam ar bērnu par matu tiesu izdodas izvairīties no traģēdijas
Dzērājšoferis nesavaldīja "Opel Astra" un ietriecās laternā.
Sabiedrība
2023. gada 13. februāris, 16:39

"Atbraucu mājās, apbimbājos, ģimeni ieraugot!" Liepājniekam ar bērnu par matu tiesu izdodas izvairīties no traģēdijas

Jauns.lv

Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks savā “Twitter” profilā publicējis emocionālu un dusmīgu ierakstu par atgadījumu, kas varēja pārvērsties par traģēdiju. Aktierim un viņa dēlam par mata tiesu izdevās izvairīties no dzērājšofera, kas lielā ātrumā viņiem blakus ietriecās laternā.

Zināms, ka 12. februārī, Valsts policijā (VP) saņemta informācija, ka Liepājā, Lielajā ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums. Autovadītājs, nespējot savaldīt “Opel Astra” spēkratu, uzbrauca apgaismes stabam. Kā izrādījās, autovadītājs bija pamatīgā alkohola reibumā.

Maliks atklāj, ka bija devies pastaigā ar dēlu, kurš bijis uz skrejriteņa, kad lielā ātrumā parādījies auto. “Ņēma kreiso pagriezienu pāri tramvaja sliedēm no Graudu ielas, ieminot pedāli līdz grīdai zemē,” atceras Maliks, “paldies p****im 2.6 promiļu reibumā, kurš man un manai ģimenei padarīja 12. februāri par otru dzimšanas dienu. Viņu apturēja apmale, ceļa zīme un laterna. Mēs bijām dažus metrus tālāk,” dusmīgi raksta Gatis Maliks, “labprāt būtu ielūdzis uz svinībām, bet viņam laikam kaut kādas darīšanas, netiek.”

Maliks “Twitter” ierakstā atklāj, ka šoferis braucis ar svešu mašīnu. Pēc avārijas dzērājšoferim sākusies histērija. “Mašīna nebija viņa. Dzirdēju, kā viņš raudot, stāsta savai tikko atskrējušajai draudzenei, ka kamerā pakāršoties. Nez, večuk, tu par mata tiesu nekļuvi par slepkavu.”

Kā noprotams, Malikam izdevies ar kādu nejaušu garāmgājēju aizturēt dzērājšoferi. “Paldies kungam, kurš neapjuka, bet iegrūda to ī*li atpakaļ mašīnā (jo viņš, redz, tā kā plānoja doties tālāk savās gaitās, kad izrādījās, ka ar mašīnu vairs nekur nevar aizbraukt - mēģināja), atņēmām atslēgas, sagaidījām policiju,” raksta Maliks, “pirmajā pārbaudē 2.13 promiles, otrajā 2.6, kas nozīmē, ka varonis vēl bija paņēmis pirms starta. Drosmei!”

“Nopirku "Prosecco" un kūku, atbraucu mājās, apbimbājos, ģimeni ieraugot,” notikušo pārdzīvo Maliks.

Likumsargi veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā un atklāja, ka viņš sēdis pie stūres 1,62 promiļu reibumā.