Sabiedrība
2023. gada 9. februāris, 12:48

VIDEO: brīvprātīgie izbrauc uz Ukrainu ar miljonu vērtu medicīnas kravu

Jauns.lv

Biedrība „TEV” ar palīdzības vākšanu Ukrainai nodarbojas jau ilgu laiku. Šorīt brīvprātīgie no Rīgas uz Krievijas kara skarto valsti uzsāka transportēt miljonu vērtu kravu ar medicīniskām iekārtām.

Īsi pirms izbraukšanas no Imantas pie biedrības pārstāvjiem viesojās arī Jauns.lv.

Tās pārstāvis Artūrs Kristlībs atklāja, ka uz Ukrainu šorīt tiks izvesta iespaidīga ziedojumu krava, kas sastāv no komplicētām, dārgām un dzīvību glābšanai būtiskām medicīnas iekārtām.

Šī ir  jau 20. smagā automašīna ar medicīnas iekārtām un palīgmateriāliem Ukrainai.

"Šodienas krava ir īpaša, jo uz Ukrainu tika nosūtīts vērtīgs aprīkojums priekšlaicīgi dzimušo bērnu dzīvības funkciju uzturēšanai - jaundzimušo reanimācijas iekārtas un inkubatori. Bez tā papildus ultrasonogrāfijas iekārtas, iekārtas mikroķirurģijai, laboratorijām un palīgmateriāli rehabilitācijai. Sūtījuma kopējai vērtībai sasniedzot vienu miljonu eiro," skaidroja Kristlībs.

Iekārtu lokālo piegādi un pieņemšanu slimnīcā veiks biedrība "TEV" pārstāvji, kuri dosies līdzi šim sūtījumam uz Ukrainu.

Uz Ukrainu ceļo miljonu vērta medicīnas krava

Biedrība „TEV” ar palīdzības vākšanu Ukrainai nodarbojas jau ilgu laiku. Šorīt brīvprātīgie no Rīgas uz Krievijas kara skarto valsti uzsāka ...

gallery icon

Notiekošo klātienē vēroja arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Biedrības „TEV” misija ir kara apstākļos atbalstīt Ukrainu, tās cilvēkus un armijas centienus to nosargāt kā brīvu, neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību un Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu biedrība ieguvusi noliktavas telpas, kas šobrīd kalpo kā uzglabāšanas, šķirošanas un loģistikas punkts. Kopumā pieejami 2500 kvadrātmetru telpas, kas pieejamas ikvienai labdarības organizācijai.

Nākotnē brīvprātīgie paredz pievērsties mazaizsargātākajām iedzīvotāju sociālajām grupām Latviijā.

Šī brīža mērķi: sniegt humāno palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem un atbalstīt Ukrainas armijas starptautisko leģionu.