Sabiedrība
2011. gada 23. marts, 12:04

Štrams māju Mežaparkā cēlis par Ivanova naudu

Jauns.lv

Bijušais Rīgas domnieks Vilnis Štrams, kurš nesen notiesāts par kukuļņemšanu, māju Mežaparkā cēlis par cita pašreizējā cietumnieka - par sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu notiesātā uzņēmēja Igora Ivanova aizdotu naudu, raksta portāls Pietiek.com.

­

Portāla Pietiek.com rīcībā nonākusi neoficiāla, bet droša informācija, ka bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams izmeklētājiem jau pēc aizturēšanas atzinis, ka no Igora Ivanova jau 2007. gadā mājas būvniecībai Mežaparkā, Ezermalas ielā, aizņēmies 300 tūkstošus eiro.

Tieši šīs naudas daļa – vairāk nekā 123 tūkstoši eiro – tad arī esot tā, kas skaidrā naudā Rīgas domes amatpersonu kukuļņemšanas lietā bieži figurējušajās 500 eiro banknotēs atrasta Štrama dzīvoklī Rūpniecības ielā, kad tur jau pēc amatpersonas aizturēšanas notikusi kratīšana, raksta Pietiek.com.

Portālam Pietiek.com ir zināms, ka Štrams izmeklētājiem apgalvojis: naudu no Ivanova viņš esot aizņēmies tāpēc, ka uzskatot viņu par savu draugu, ko pazīstot vairāk nekā piecus gadus. Aizdevums noformēts ar parādzīmi tikai vienā eksemplārā, kura palikusi pie Ivanova un turklāt neesot arī tikusi apstiprināta pie notāra, - Štrama rīcībā nekādi darījuma dokumentāri apliecinājumi neesot bijuši.

Lai gan „aizņēmumu” Štrams no ģimenes drauga ņēmis laikā, kad nekustamo īpašumu krīze nebija sākusies un banku hipotekārie kredīti bija viegli pieejami, amatpersona tomēr izvēlējusies ņemt aizņēmumu no Ivanova un par to viņam maksāt 10% procentu likmi.

Pietiek.com piebilst, ka „aizņēmumu” ar augsto procentu likmi Štrams turklāt ņēmis, neraugoties uz to, ka viņam pašam saskaņā ar pēdējo publiski pieejamo amatpersonas deklarāciju bankā bezskaidrā naudā glabājušies vairāk nekā 365 tūkstoši eiro, turklāt viņš vēl izsniedzis 80 tūkstošu latu aizdevumu.

2007. gadā Ivanovs publiski atzina, ka piedāvājis Štramam pēc aiziešanas no Pilsētas attīstības departamenta direktora amata uzņemties tolaik viņa daļējā īpašumā esošās “Arēnas Rīga” apkārtējās teritorijas attīstības projekta vadību, atgādina Pietiek.com.

Tomēr šis piedāvājums neīstenojās, jo 2008. gadā aizturēts gan piedāvājuma izteicējs Ivanovs (aizdomās par uzkūdīšanu noslepkavot viņa sievu Ellu Ivanovu), gan arī Štrams (aizdomās par kukuļņemšanu). Pašlaik Ivanovs izcieš 13 gadu cietumsodu, bet Štramam piespriests astoņu gadu cietumsods. Abiem piespriesta arī mantas konfiskācija.

Kasjauns.lv / Foto: Lita Krone, LETA


­