foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Ugunsgrēka laikā sociālajā namā Vecmīlgrāvī atrasts cilvēks ar sasietām rokām un kājām
Otrdien ugunsgrēks izcēlās sociālajā namā Zandartu ielā
112
2023. gada 11. janvāris, 21:24

Ugunsgrēka laikā sociālajā namā Vecmīlgrāvī atrasts cilvēks ar sasietām rokām un kājām

Jauns.lv

Otrdien, 10. janvārī, notikušajā ugunsgrēkā sociālajā namā Vecmīlgrāvī Valsts policija vienā no dzīvokļiem atradusi sasietu vīrieti un aizturējusi viņu par iepriekš izdarītu pārkāpumu, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Savas dzīvesvietas otrdien ugunsgrēka laikā pameta daudzi Zandartu ielas iedzīvotāji. Daļa pašu spēkiem, bet daļa ar glābēju palīdzību.

Trešdien no sociālā nama iemītniekiem raidījums "Degpunktā" uzzinājis, ka vienā no dzīvokļiem ugunsdzēsēji atrada vīrieti, kurš gulējis uz grīdas ar sasietām rokām un kājām. Iespējams, viņa brīvību bija ierobežojis kāds no mājiniekiem.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Otrdien ugunsgrēks izcēlās sociālajā namā Zandartu ielā

Tika piesaistīti Valsts policijas darbinieki, kuri sasieto vīrieti aizturēja.

Likumsargi šobrīd informāciju par vietējo iedzīvotāju pašdarbību un cilvēka sasiešanu ne noliedz, ne apstiprina. Policisti ziņo, ka neilgi pirms ugunsgrēka aizturētais bija pastrādājis noziegumu vienā no netālu esošajām ielām - pārdūris kādai automašīnai riepu.

Sociālā nama iedzīvotāji uzskata, ka televizoru un sadzīves mantas, kas dega 4. stāvā, kāds aizdedzinājis ļaunprātīgi, tomēr likumsargu aizturēto vīrieti viņi notikušajā nevaino.

Saistībā ar ugunsgrēku Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Jauns.lv jau otrdien ziņoja, Rīgā, Vecmīlgrāvī, sociālajā dzīvojamā ēkā ugunsgrēkā degušas sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā un cietis viens cilvēks.

Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izglāba 19 cilvēkus, bet evakuēja 15. Pirms glābēju ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās 24 cilvēki. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.