Sabiedrība
2022. gada 25. decembris, 10:58

Donbasa tautas republikas kaujinieks vēršas pie Aizsardzības ministrijas un paziņo, ko izdarījis ar Latvijas pasi

Jauns.lv

Soctīklos publicēts video, kurā kāds krievu okupants vēršas pie Latvijas aizsardzības ministrijas. Zīmīgi, ka šo lūgumu viņš pasaka arī latviski. Video sociālajā tīklā "TikTok" publicējusi "Pribaltikas antifašistu" dalībniece Luna, kura pēc savas rīcības "uzvaras svētkos" Pārdaugavā bija spiesta pamest Latviju. Viņa šim video devusi nosaukumu - sveiciens Latvijas huntai.

Donbasa aizstāvis, kurš tērpies militārā formā ar "Z" simboliku, paziņoja, ka vēlas nodot īpašu sveicienu Latvijas aizsardzības ministram. Norādot, ka vēstījumu var atkārtot arī latviešu valodā.

"Aizsardzības ministrs, nevajag sūtīt uz šejieni karavīrus no Ukrainas puses. Tā, katru dienu viņi mirs šeit," paziņo kaujinieks.

Pēc tam viņš atkal atgriežas pie krievu valodas un paziņo, ka tas ir mēslojums viņu zemei.

foto: Ekrānuzņēmums
Savu video vēstījumu viņš noslēdz ar Krievijas slavēšanu un Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova izplatīto frāzi - "Ahmat sila".

Vīrietis vērš uzmanību, ka sen jau vairs nav Latvijas pilsonis, neskatoties uz to, ka pase vēl sistēmā esot. Viņš paziņo, ka ir tā dēvētās "Donckas tautas republikas" pilsonis, bet Latvijas pase "aizgājusi tur, kur vajadzēja".

Savu video vēstījumu viņš noslēdz ar Krievijas slavēšanu un Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova un kadiroviešu iemīļoto frāzi - "Ahmat sila".

Zem "TikTok" publicētā video lasāmi arī vairāki prokrieviski komentāri, kas pārsvarā slavē vīrieša teikto.

Kāds komentēja: "Jā, malacis, pareizi pateici".

"Lai Dievs tevi sargā," vēstīja cits komentārs.

Vēl kāds norādīja: "Malacis, krievi Latvijā ir ar tevi"

Paha komentē: "Cienu, es arī esmu no Latvijas, bet 22 gadus nedzīvoju tajā valstī"

Jauns.lv jau vēstīja, ka meitene vārdā Viktorija, kura "uzvaras svētkos" Pārdaugavā nostājās blakus jaunietim, kurš vicināja Krievijas valsts karogu, ir aizbēgusi no Latvijas, “baidoties no represijām”.

Par šādu pavērsienu kļuvis zināms pēc Latvijā vēl nesen pieejamā Krievijas propagandas resursa “Sputnik” publicētās intervijas.

Šajā videomateriālā labi zināmais “Sputnik” darbonis Aleksejs Stefanovs sarunājas ar Viktoriju, intervijas sākumā piesakot viņu kā meiteni, kura stāvējusi blakus “puisim ar Krievijas karogu”.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon

“Par laimi, viņa todien netika apcietināta [...]. Uzreiz gan teikšu – viņai nācās steigšus pamest valsti, jo viņu varēja sagaidīt tāds pats liktenis,” piebilst Stefanovs.

Pie okupekļa tā demontāžas laikā pulcējas cilvēki; daži aizturēti

Arī otrdienas vakarā pie demontējamā padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā pulcējās vairāki desmiti cilvēku, daļa no kuriem iebilda pret monumenta ...

gallery icon

Saskaņā ar propagandista apgalvojumiem, divdesmit gadus vecajai Viktorijai kā kinofilmās nācies bēgt no Latvijas caur Lietuvu uz Baltkrieviju. Vairāk lasi šeit.