112
2022. gada 23. decembris, 21:39

Īpatnējs skats Daugavgrīvā - policisti pastaigājas pa ielu ar gulbi

Jauns.lv

Nestandarta izsaukumu saņēmuši pašvaldības policijas darbinieki Daugavgrīvā, Rīgā. Likumsargu palīdzība bija nepieciešama, lai nogādātu drošā vietā gulbi, kurš bija sadomājis pastaigāties neierastā vietā, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Gulbjus Daugavgrīvā ierasti redzēt pie Buļļupes, tādēļ, pamanot putnu starp daudzdzīvokļu mājām, vietējie nolēma sazināties ar Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekiem. Cilvēki domāja, ka gulbis ir apmaldījies, un viņam nepieciešama palīdzība.

"Apskatot gulbi vizuāli, viņam nebija redzami nekāda veida ievainojumi. Sarunas laikā sieviete skaidroja, ka šis gulbis, iespējams, ir atnācis no netālu esošas ūdenstilpes. Policisti pieņēma lēmumu šo gulbi draudzīgā kompānijā pavadīt līdz Buļļupes krastam," raidījumam "Degpunktā" pastāstīja RPP pārstāve Ērika Verze.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Policistu pastaiga ar bēgošo gulbi

Policistu un gulbja ceļš līdz ūdenim pievērsa ne viena vien garāmgājēja uzmanību. "Draugi, tas ir pārkāpējs?" jautā kāds aculiecinieks.

"Klausies, varbūt man iet par dresētāju? Ko es policijā daru? Tur vairāk maksā," nosmej viens no likumsargiem.

Pie ūdenstilpes putnu jau sagaidīja kāda vietējā iedzīvotāja, kura gulbjus baroja. "Viņš pelnījis bonusu," sievietei saka likumsargs.

Zināms, ka vietējie gulbjus šeit pieradinājuši - viņi droši iet klāt ikvienam, kurš šeit ierodas. Nav brīnums, ka gulbis sadomājis iet līdzi cilvēkiem līdz pat daudzstāvu mājām.

Rīdzinieki Ķengaragā baro skaistus gulbjus

Jauns.lv pagājušajā sestdienā novēroja, ka rīdzinieki pietiekami lielā skaitā devās apciemot Ķengaraga promenādē ziemojošos gulbjus, līdzi ņemot gardumus. Barot putnus ...

gallery icon

Māras dīķī jaunie gulbēni izmisīgi cenšas tikt pāri kaskādēm

Piektdien, 6. augustā, pie Māras dīķa sapulcējies bariņš cilvēku, kas aizrautīgi sekojuši līdzi sešiem jauniem gulbju mazuļiem, kas izmisīgi centušies ...

gallery icon