foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
FOTO: pirmssvētku duna pie veikalu plauktiem. Pircēji lūkojas pēc dāvanām un satiek arī Ziemassvētku vecīti
Cilvēki iepērkas TC "Stockmann"
Sabiedrība
2022. gada 23. decembris, 18:49

FOTO: pirmssvētku duna pie veikalu plauktiem. Pircēji lūkojas pēc dāvanām un satiek arī Ziemassvētku vecīti

Jauns.lv

Pirmssvētku dienā, 23. decembrī, burzmas, kā jau katru gadu, novērojamas pie veikalu kasēm, šajās dienās iepērkoties tiem, kuri nebaidījās dāvanas un svētku galda klāstu iegādāties pēdējā brīdī.

Jauns.lv paviesojās tirdzniecības centrā "Stockmann", kas izrotāts īstās svētku noskaņās. Cilvēku, kuri grozās ap veikala plauktiem, aplūkojot plašo piedāvājumu, tur netrūka. Veiksmīgākajiem palaimējās satikt arī Ziemassvētku vecīti!

Pircēji ķer vēl pēdējo pirmssvētku iepirkšanās sajūtu TC "Stockmann"

Pirmssvētku dienā, 23. decembrī, cilvēki veic vēl pēdējos pirkumus, lai svētkos iepriecinātu sevi un mīļos.

gallery icon

Savukārt Doma laukumā, kur darbojas galvenais Rīgas Ziemassvētku tirdziņš, joprojām var iegādāties siltus ēdienus, uzkodas, karstvīnu, kā arī vietējo amatnieku darinājumus, pie reizes aplūkojot arī krāšņo eglīti.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā pirms svētkiem pieprasīts

Doma laukumā izveidotajā Ziemassvētku tirdziņā pirmssvētku dienā, 23. decembrī, kārumu, karstvīna un unikālu amatnieku darinājumu tīkotāju netrūkst.

gallery icon

Kā pavēstījuši ziņu aģentūras LETA aptaujātie nozares pārstāvji, šogad pirmssvētku laikā iedzīvotāju aktivitāte tirdzniecības centros un internetā ir augsta.

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" direktore Dina Bunce pauda, ka precīzus datus par decembri pagaidām nevar sniegt, jo mēnesis vēl nav noslēdzies, tomēr jau tagad vērojamas pozitīvas tendences.

Taujāta par pircēju paradumiem, "Domina Shopping" vadītāja sacīja, ka šogad īpaši iecienītas ir, tā saucamās, klasiskās Ziemassvētku un ziemas preču kategorijas - cilvēki iegādājas gan svētku dekorus un dāvanas, gan apģērbu un apavus svinībām, ikdienai un arī āra sporta veidiem. "Vienlaikus gana noslogotas ir arī mūsu kafejnīcas un restorāni, kā arī izklaides centrs," atzina Bunce.

Iepirkšanās centra "Akropole Alfa" vadītāja Zane Kaktiņa apstiprināja, ka, skatoties uz šī gada tendencēm, iedzīvotāji ir ļoti aktīvi dāvanu sarūpēšanā un cenšas iepriecināt tuviniekus, neskatoties uz cenu pieaugumu ikdienas tēriņiem. Tostarp "Akropole Alfa" un "Akropole Rīga" tirdzniecības centros apmeklētāju skaits atgriezies pie pirms-pandēmijas rādītājiem.

Komentējot pirkumu grozus, Kaktiņa uzskaitīja, ka šajā svētku sezonā pieprasītāko preču kategoriju vidū ir rotaslietas, smaržas, svētku apģērbi un preces bērniem. Apmeklēti ir arī tirdzniecības centru svētku pasākumi.

Tikmēr arī tirdzniecības centra "Rīga Plaza" pārvaldnieka "Colliers" aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova sacīja, ka apmeklētāju skaits nav krities un ir tāds pats kā pirms pandēmijas. Audzis arī pieprasījums, ko viennozīmīgi ietekmējusi ierobežojumu atcelšana.

Latvijas pārsteidzošākās un dīvainākās 2022. gada Ziemassvētku egles

Latvija, kas pretendē uz pasaulē pirmās Ziemassvētku eglītes uzstādīšanu tālajā 1510. gadā Rīgas Rātslaukumā, tuvojoties arī šīgada Ziemassvētkiem, senās Livonijas ...

gallery icon

Visā pasaulē darboties sāk Ziemassvētku tirdziņi

Ne tikai Rīgā, bet arī citviet pasaulē darbu sākuši krāšņi Ziemassvētku tirdziņi, kuros nopērkami labumi svētku galdam un noskaņai, kā ...

gallery icon

Ziemassvētku radošā darbnīca pie Saeimas nama

Ceturtdien pie Saeimas nama norisinājās Ziemassvētku radošā darbnīca, kurā Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), Prezidija locekļi, deputāti un darbinieki kopā ...

gallery icon