9. maijā notiks laivu maršs – karnevāls „Abuls - Gauja”
9. maijā notiks viens no gada krāšņākais karnevāls – Laivu pārbrauciens „Abuls – Gauja” no Breņģuļiem uz Valmiemuižu.
Novadu ziņas
2015. gada 29. aprīlis, 13:15

9. maijā notiks laivu maršs – karnevāls „Abuls - Gauja”

Jauns.lv

Brenguļu alus dārzā nākamās nedēļas sestdienā, 9. maijā, pulksten 10.30, ar moto „Es mīlu Tevi tā...” pēc Raiņa un Aspazijas darbu motīviem tiks dots starts vienam no Latvijas krāšņākajiem karnevāliem uz ūdens– laivu maršam „Abuls – Gauja”.

Pašreiz dalību Laivu maršā pieteikušas jau 53 komandas ar atraktīviem, atjautīgiem vai dzejas rindām saistītiem nosaukumiem, piemēram, „Aspazijas kaķi”, „Slieķe un gliemezis”, „Aspazijas brīvdienas”, „Es, Tevi un mīlu”, „Kapteinis Rainis”, „Raiņa un Aspazijas solis”, „Pliekšāns atgriežas ar Rozenbergu” un tamlīdzīgi. Tāpat dalībnieku vidū ir tautisko deju kolektīvi – „Gauja”, „Abuls” un „Pastalnieki”, kā arī dažādu uzņēmumu komandas.

Pasākums atraktīvākos un lustīgākos laivotājus pulcēs Brenguļu alus darītavas dārzā 9. maijā jau no deviņiem rītā, lai tālāk laivotāji dotos uz Valmieru, bet pēcāk – atpūstos Valmiermuižā, Kasjauns.lv informēja Valmieras pašvaldības preses pārstāve Justīne Deičmane.

Brauciena laikā dalībniekus uzmundrinās dažādi mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Gaujas krastā, Ķelderlejā, par skanīgām vārsmām rūpēsies Burtnieku novada folkloras kopa „Rota”, bet Daliņu pludmalē laivotājus lutinās ar priekšnesumiem Kocēnu novada folkloras kopa „Endzelīte”. Pa ceļam ikviens varēs iestiprināties arī ar sātīgām uzkodām un veldzējošiem dzērieniem. Savukārt finišā – Valmieras Laivu piestātnē uz Gaujas tramvaja – laivotājus un līdzjutējus priecēs pūtēju orķestris „Signāls”, bet nosalušos un izslāpušos – Valmieras muzeja Garšaugu namiņa saimnieču sarūpētā sildošā un uzmundrinošā tēja.

Laivu marša noslēgumu kopīgi tiks atzīmēts „Valmiermuižas alus” darītavā, pulcējoties tur no pulksten 14.00. Laivotāji tiks cienāti ar spēcinošu putru, gardiem dzērieniem un smeķīgu Laivu marša piecu gadu jubilejas svētku torti. Tāpat paredzētas dažādas izklaidējošas aktivitātes, pārsteiguma balvas un grupas „Riga Reggae” koncerts.

2015. gads Latvijā tiek aizvadīts Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas zīmē, organizējot dažādus pasākumus, kas ikvienam atgādina par izcilajiem literātiem. Tādēļ šogad arī Laivu maršam izvēlēta liriska tēma, lai ikviens tā dalībnieks spētu neierobežotā veidā paust savu sveicienu tradicionālajam un iemīļotajam pasākumam.

Jāteic, ka aktīvā tūrisma mājaslapā www.ezi.lv vēl var pieteikties Laivu maršam „Abuls – Gauja”.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto