13. Saeima sanāk uz pēdējo sēdi, pirms nodot darbu jaunajiem deputātiem

Ceturtdien, 27. oktobrī, norisinājās pēdējā 13.Saeimas sasaukuma sēde.

gallery icon
Politika
2022. gada 27. oktobris, 14:29

Selfiji, smaidi, pateicības un klusuma brīdis - aizvadīta 13. Saeimas pēdējā sēde

Jauns.lv

"Godātie kolēģi, mēs noslēdzam leģendārās, ļoti sarežģītās 13. Saeimas darbu," šī sasaukuma noslēdzošās sēdes beigās sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Šodien noslēdzošā Saeimas sēde iesākās ar klusuma brīdi, pieminot 13. Saeimas sasaukuma laikā no dzīves aizgājušos deputātus - Jutu Strīķi, Inesi Ikstenu, Ojāru Ēriku Kalniņu un Aldi Blumbergu.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) uzsvēra, ka darbs 13.Saeimā deputātiem bija īpašs, piedzīvojot Covid-19 pandēmiju, hibrīduzbrukumu pie Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krievijas veikto plaša mēroga karu Ukrainā.

Parlaments strādājis īpašā režīma, brīžiem arī ļoti intensīvi gan klātienē, gan attālināti e-Saeimas sistēmā. 13.Saeimai bija jāmeklē veidi, kā palīdzēt iedzīvotājiem, tajā skaitā, uzņēmējiem, kā arī jāīsteno virkne reformu, atzīmēja Mūrniece.

"Droši vien, ka bija arī kļūdas. Tomēr izdarīts ir ļoti, ļoti daudz," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja, vēršot uzmanību, ka tieši šogad tiek sagaidīta parlamenta simtgade. Politiķe pateicās 13.Saeimas deputātiem par paveikto darbu.

Pie Saeimas nama svinīgā pasākumā atklāta parlamenta simtgadei veltīta plāksne

Ceturtdien, 27.oktobrī, pie Saeimas nama svinīgā pasākumā tika atklāta Saeimas simtgadei veltīta plāksne.

gallery icon

Līdzīgi Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (K), kura šodien vadīja sēdes otru daļu, sēdes noslēgumā ar smaidu 13.Saeimu nodevēja par leģendāru un ļoti sarežģītu. Le-Galla izteica pateicību parlamentāriešiem par darbu, un deputāti pašreizējā sasaukuma pēdējo sēdi noslēdza ar aplausiem.

Zināms, ka lielai daļai, tostarp arī Le-Gallai, šī bijusi pēdējā Saeimas sēde. Liela daļa parlamentāriešu gan pārvēlēta arī uz nākamo sasaukumu.

Noslēdzoties 13.Saeimas pilnvarām, otrdien, 1.novembrī, uz pirmo sēdi paredzēts sanākt 14.Saeimai.

14. Saeimā ievēlēto deputātu apmācības sēžu zālē

gallery icon