foto: Publicitātes foto
Kalniete: ukraiņu tautas sīkstumu un nelokāmu gribu dzīvot brīvā valstī neuzveiks neviens agresors
Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte.
Politika
2022. gada 13. oktobris, 15:09

Kalniete: ukraiņu tautas sīkstumu un nelokāmu gribu dzīvot brīvā valstī neuzveiks neviens agresors

Reklāmas projekts

Varonīgā ukraiņu tauta, ko pārstāv tās prezidents Volodimirs Zeļenskis, tautas ievēlētie līderi un pilsoniskā sabiedrība šodien izraudzīti par vieniem no trīs kandidātiem uz Eiropas Parlamenta ikgadējo Saharova balvu, ko piešķir par domas brīvību un cīņu par cilvēktiesībām. Par nominācijām šodien balsoja Eiropas Parlamenta Ārlietu un Attīstības komitejas, gala lēmums tiks pieņemts jaunnedēļ, bet apbalvošanas ceremonija notiks decembrī.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupa: “Rit jau astotais mēnesis kopš varonīgā ukraiņu tauta visai pasaulei pārliecinoši apliecina nelokāmu gribu dzīvot savā brīvā, demokrātiskā valstī un ar neuzvaramu sīkstumu stājas pretī krievu agresijai. Mēs, Eiropas Tautas partijas grupas deputāti, esam vienprātīgi, ka akadēmiķa Saharova vārdā nosauktais ikgadējais Eiropas Parlamenta apbalvojums pienākas tieši ukraiņiem. Jo viņi cīnās par visas Eiropas brīvību un mūsu pienākums ir Ukrainas tautu atbalstīt kā morāli, tā praktiski.”

Sandra Kalniete norāda, ka Ukraina un atbalsts tai karā pret brutālo krievu iebrukumu ir pastāvīgā Eiropas Parlamenta darba kārtībā. “Eiropai ir jāpalielina ieroču piegādes Ukrainai un jākoncentrē ekonomiskais spiediens uz Kremli. Pirms dažām nedēļām Eiropas Parlamentā steidzamības kārtā izskatītais un pārliecinoši atbalstītais priekšlikums piešķirt Ukrainai makrofinansiālo atbalstu 5 miljardu eiro apmērā palīdz Ukrainai segt akūtās finanšu vajadzības, un kopējā summa, ko Kijivas valdībai ar ļoti izdevīgiem nosacījumiem piešķir Eiropa, ir 9 miljardi eiro,” uzsver EP deputāte.

foto: Publicitātes foto
Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte.

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kā arī īpašajā komitejā par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības demokrātiskajos procesos, tai skaitā plaši izmantojot dezinformāciju. Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas.

Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskajā grupā strādā 178 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Nevalstiskās organizācijas “VoteWatch Europe” reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā.