Politika
2022. gada 8. oktobris, 16:12

"Saskaņa" novembrī rīkos kongresu, kurā plānots pārvēlēt visu partijas valdi

Jauns.lv / LETA

Šī gada 26.novembrī norisināsies partijas "Saskaņa" kongresa sēde, kurā plānots pārvēlēt visu partijas valdi, skaidroja "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Viņš arī norādīja, ka neplāno atkārtoti kandidēt uz valdes priekšsēdētāja amatu.

Tāpat kongresā esošā valde atskaitīsies par izdarīto, sniegs novērtējumu, uzklausīs citu personu novērtējumu un sniegs atbildes uz interesentu jautājumiem.

Partija "Saskaņa" sagaida 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus "Atta centrā"

"Saskaņa" savu vēlēšanu vakara pasākumu rīko "Atta centrā", Krasta ielā 60, no plkst.20.

gallery icon
40

Iepriekš ziņots, ka līdz ar "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja Urbanoviča lēmumu par atkāpšanos no partijas valdes priekšsēdētāja amata līdzīgi lēmis arī partijas līdzpriekšsēdētājs un valdes loceklis Andris Morozovs.

Partijas valdes priekšsēdētājs līdz jaunā priekšsēdētaja ievēlēšanai ir Urbanovičs. Vēl valdē ir Saeimas deputāti Valērijs Agešins, Sergejs Dolgopolovs, Ivans Ribakovs, Igors Pimenovs, Boriss Cilevičs, Ivars Zariņš, Andrejs Klementjevs, Jānis Krišāns, Regīna Ločmele, Vitālijs Orlovs, Zenta Tretjaka.

Tāpat valdē ir Rīgas domes deputāti Anna Vladova, Sandris Bergmanis, Andris Morozovs, Maksims Tolstojs, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Konstantīns Čekušins, Andris Morozovs, kā arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš un Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Valdē darbojas arī Gunta Šagabazjana un Aleksandrs Sakovskis.

"Saskaņa" ilgus gadus bija populārākā partija valstī, iegūstot arī labākos rezultātus parlamenta vēlēšanās, taču allaž tiekot atstātai opozīcijā. Straujš partijas reitinga kritums sākās šī gada pavasarī pēc tam, kad partija nosodīja Krievijas sākto militāro iebrukumu Ukrainā.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju. Saskaņa vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru, iegūstot provizoriski 4,81% vēlētāju balsu.