Paldies, mīļā māmiņ! Mātes dienā taps mīļvārdu koks
Skaistumkonkursu dalībniece Liene Skulme mammai veltīja apsveikumu ar dzejas vārdiem: „Es savai māmiņai kā sirsniņa azotē, kā puķīte dārziņā.”
Sabiedrība
2015. gada 7. maijs, 12:19

Paldies, mīļā māmiņ! Mātes dienā taps mīļvārdu koks

Jauns.lv

10. maijā – Mātes dienā – Vērmanes dārzā no pulksten 11 notiks jau par tradīciju kļuvusī unikālā akcija Māmiņdienas mīļvārdu koka veidošana. Bērniem un ikvienam interesentam būs iespēja simboliskajā Māmiņdienas mīļvārdu kokā iekārt apsveikumu un vēlējumu savai mammai.

Šajā kokā varēs iekarināt gan mājās pašu veidotus apsveikumus, gan arī uzrakstīt īpašos mīļvārdus uz vietas. Bērniem bez maksas būs pieejamas arī radošās darbnīcas un piepūšamās atrakcijas. Pagājušajā gadā šajā akcijā piedalījās daudz Latvijas slavenību, kas veltījumiem savām māmiņām bija īpaši gatavojušies un atziņas un pateicības vārdus pat meklējuši dzeju grāmatās.

Šogad akcija paplašinās, jo ikvienam interesentam ir arī iespēja izveidot unikālu Māmiņdienas video apsveikumu mammai. Interneta vietnē „www.mamindiena.lv” ir jāievada sava kontaktinformācija un vairākas mammas bildes. Tādā veidā dažu minūšu laikā taps unikālais video.

Akcijas organizatoru „4finance” zīmola „SMScredit.lv” izpilddirektors Toms Jurjevs: „Nav iespējams pateikt pietiekami daudz vai pietiekami lielu „Paldies!” par visu to, kas mūsu labā darīts. Māmiņdienas mīļvārdiņu koks varētu būt Latvijā sirsnīgākais koks. Pagājušā gada piemērs rāda, cik ļoti mīlam un novērtējam savas mammas, tāpēc arī šogad piedalīsimies Māmiņdienas mīļvārdiņu koka veidošanā, lai no visas sirds pateiktos mammām un veltītu viņām labus vārdus un mīļas domas.”

Mūziķis Ralfs Eilands pērn savai mammai novēlēja, lai tētis visu dienu viņu nēsā uz rokām. Pārējām Latvijas māmiņām viņš sūtīja šādu sveicienu: „Būt par mammu – tas nav viegli. Jo, ja tas būtu viegli, arī tēti to darītu. Bet viņi to nedara. Tādēļ, lai vismaz Māmiņdiena ir tas brīdis, kad mammām ir viegli un smaids uz sejas.”

Mūziķis un aktīva dzīvesveida veicinātājs Kaspars Zlidnis atzina – viņa mamma cep visgaršīgākās pankūkas pasaulē, nemāk braukt ar riteni, toties māk dejot vēderdejas un ir pati skaistākā mamma pasaulē.

Skaistumkonkursu organizatore Liene Skulme kopā ar meitu Esteri veltīja mammai apsveikumu ar dzejas vārdiem: „Es savai māmiņai kā sirsniņa azotē, kā puķīte dārziņā.”

Savukārt Latvijas Olimpiskās vienības vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa novēlēja: „Man Māmiņdiena ir diena, kad mammu vajag mazliet iepriecināt, piemēram, ar īpašām brokastīm un ziediem. Tā ir diena, kad var pateikties mammai par visu, ko viņa ir darījusi manā labā! Mammas jau tāpat zina, ka mēs viņas mīlam. Savai mammai es novēlu palikt tikpat starojošai un strādīgai, kāda viņa ir līdz šim! Bet visām Latvijas ģimenēm es vēlu cienīt un mīlēt mammas un biežāk pateikt, ka mēs viņas mīlam, jo izaudzināt bērnus – tas nemaz nav tik viegli!”

Regīna Zommere/Foto: publicitātes, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva