Kultūra
2015. gada 10. maijs, 19:01

Mūzikas festivāls "Osvalds" šovasar svinēs 20 gadu jubileju

Jauns.lv

Šovasar, 8.augustā, Baltinavā notiks ikgadējais mūzikas festivāls "Osvalds", kas ir viens no vecākajiem mūzikas festivāliem Latgalē un šogad svin savas pastāvēšanas 20.gadskārtu, informēja festivāla producents Māris Lāpāns.

Jubilejas reizē uzstāšanās festivālā notiks uz četrām skatuvēm vienlaicīgi. Konkursa skatuve kļūs par festivāla jaunumu un pilnībā būs atvēlēta jauno grupu un izpildītāju vajadzībām. Konkursa mērķis ir atbalstīt jauno mūziķu radošās aktivitātes, dodot iespēju palielināt viņu skatuvisko pieredzi. Uz šīs skatuves jaunie izpildītāji cīnīsies ne vien par apmeklētāju uzmanību, bet arī par iespēju iegūt apmaksātu dziesmas ieraksta laiku profesionālā skaņu ierakstu studijā un citām vērtīgām balvām. Izpildītāju uzstāšanos vērtēs profesionāla žūrija. Konkursa skatuves viesmāksliniece būs grupa "Dabasu Dyrovas".

Tradicionālā skatuve būs atvēlēta Latvijā populāras popmūzikas cienītājiem. Atceroties, ka festivāls ir sācies kā vietējo muzikantu saiets, kā arī saistībā ar "Osvalda" 20 gadu jubileju tiks izveidota īpaša koncertprogramma. Tajā apvienosies bijušā Balvu rajona grupu mūziķi, kas "Osvaldā" ir piedalījušies no pašiem pirmsākumiem. Tādā veidā gan apmeklētājiem, it sevišķi vecāka gada gājuma cilvēkiem, gan muzikantiem, kas piedalījās festivālā kopš tā pirmsākumiem, būs iespēja sajust īpašo jubilejas "garšu". Bez koncerta dalībniekiem uz Tradicionālās skatuves uzstāsies arī grupa "Apvedceļš", Olga Rajecka un Lauris Reiniks ar pavadošajām grupām, "Borowa MC" un" Forte".

Stabilu vietu festivālā ir ieņēmusi arī Elektroniskās mūzikas skatuve. Tā ir vieta, kur eksotiska vide - 1800 kvadrātmetrus liels bijušā kolhoza šķūnis - savienojas ar azartisku dīdžeju uzstāšanos, ko papildina iespaidīgs skaņas, video un gaismas šovs. Šī gada skatuves īpašais viesis ir "Cosmonaut" (MegaBeat/Intricate) RU/EE - grupas "Radiotrance" veidotājs, daudzu klasisku starptautiski atpazīstamu elektroniskās deju mūzikas hitu autors, kurš uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā "The Prodigy", "Underworld", Pauls van Daiks un Tiesto.

Zaļumballes skatuve bieži vien ir kļuvusi par festivāla norises jautrāko vietu, kur vairāk un mazāk populāru muzikantu izpildījumā skan mūzika, kādu ir ierasts dzirdēt īstā zaļumballē. Pārsvarā tā ir šlāgermūzika, kas ir viens no populārākajiem mūzikas žanriem Latvijā. Šogad uz šīs skatuves uzstāsies duets Gunārs un Zane, grupas "Liepavots", "Ginc un es", "Transleiteri", "Brīvdiena", radošā apvienība "Termoss" un muzikants Zintis Krakops.

Festivāla gaitā darbosies arī dažādas atrakcijas, tiks rīkota loterija un konkursi. Drošību un kārtību festivālā nodrošinās profesionāla apsardze.

LETA