1dienas
21stundas
43minūtes
27sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kārlis Kazāks pulcē pilnu baznīcu Adventa koncertā. FOTO
Kārlis Kazāks baznīcā sniedza fantastisku koncertu.
Kultūra

Kārlis Kazāks pulcē pilnu baznīcu Adventa koncertā. FOTO

Jauns.lv

Adventa mūzikas svētku ietvaros Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā sirsnīgu un apgarotu koncertu sniedza dziesminieks Kārlis Kazāks.

Kārlis Kazāks pulcē pilnu baznīcu Adventa koncertā...

Kārlis Kazāks klausītājus priecēja ar siltu noskaņu mūziku, mierpilnām domām un viņam raksturīgo gaišumu un vieglumu it visā – stāstos, dziesmās un sarunās.

Baznīcā pulcējās dažāda gadagājuma ļaudis, sākot ar jauniešiem un beidzot ar sirmgalvjiem. Daudzi apmeklētāji bija ieradušies ar bērniem, no kuriem daļa rātni sēdēja un klausījās koncertu, savukārt kustīgākie ķipari mammu un apkārtesošo pacietību pārbaudīja, spēlējoties dievnamā iekārtotajā rotaļlaukumā, radot koncerta norises vietā dzīvespriecīgu kņadu. Kāda zēna māmiņa, mudinot puiku pievērsties koncerta baudīšanai, dēlam pieklusinātā balsī norādīja: „Sēdi un skaties, kā onkulis smuki dzied! Mājās tev neviens tik skaisti nedziedās!”

Daudzi koncerta apmeklētāji Kārļa Kazāka dziedājumā klausījās pievērtām acīm, un promejot atzina, ka, baudot šī mākslinieka uzstāšanos, ir sajūta, it kā viņš ar savu mūziku paijātu un glaudītu dvēseli. „Arī es, pateicoties publikas enerģijai, esot visu priekšā, jutos paijāts un glaudīts,” pēc priekšnesuma atzinās Kārlis Kazāks, neslēpjot pārsteigumu un gandarījumu par to, ka uz viņa koncertu sanācis tik kupls apmeklētāju pulks. „Baznīca bija pilna! Ko tādu patiešām nebiju gaidījis, jo galīgi neuzskatu sevi par populāru,” kautrīgi bilda Kārlis.

Adventa mūzikas svētku ietvaros Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā 4. Decembrī sirsnīgu koncertu sniedza dziesminieks Kārlis Kazāks.

Kārļa Kazāka koncerts Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā

Adventa mūzikas svētku ietvaros Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā 4. Decembrī sirsnīgu koncertu sniedza dziesminieks Kārlis Kazāks.

Adventa mūzikas svētki Rīgā notiek jau piekto gadu, kļūstot par jauku tradīciju iemīļotu dziesminieku mūzikas cienītājiem. Sirsnīgie koncerti norisinās katru Adventa svētdienu no 27. novembra līdz 18. decembrim, un šogad tajos uzstājas dziesminieki – Laura Bicāne, Ieva Akuratere, Goran Gora, Kārlis Kazāks, Silvija Silava un Haralds Sīmanis. Adventa mūzikas svētku noslēgumā 18. decembrī, plkst. 14.00, Rīgas Lutera baznīcā, Torņakalnā visi mūziķi vienosies kopīgā koncertā.