foto: Rīgas pašvaldības policija
Piecgadīgs bērns apakšbiksēs ar suni skraida pa kāpņu telpu; ierodoties policijai, atklājas skarba situācija
Likumsargiem uzreiz bija redzams, ka dzīvoklī ir antisanitāri apstākļi.
112
2022. gada 5. augusts, 12:16

Piecgadīgs bērns apakšbiksēs ar suni skraida pa kāpņu telpu; ierodoties policijai, atklājas skarba situācija

Jauns.lv

Ceturtdien, 4. augustā, neilgi pēc pulksten 9.30 no rīta Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma izsaukumu no kādas Ķengaraga dzīvojamās mājas iedzīvotājas, kura apgalvoja, ka kāpņu telpā skraida nepieskatīts mazgadīgs bērns apakšbiksēs ar suni. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Latgales pārvaldes ekipāža.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā portālam Jauns.lv stāsta RPP, ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki sastapa izsaucēju, kura skaidroja, ka kaimiņu dzīvokļa durvis ir vaļā, piecgadīgs bērns ar basām kājām un suns bez pavadas skraida pa kāpņu telpu, turklāt bērna māte it kā esot mājās, bet nav sastapta.

Ienākot dzīvoklī, likumsargi pamanīja vēl vienu kailu bērnu un tālākajā istabā guļošu bērnu māti, kurai blakus gulēja vēl viens bērns.

Uzreiz bija redzams, ka dzīvoklī ir antisanitāri apstākļi – netīri trauki ar ēdiena paliekām, nemazgātas un lipīgas grīdas, izmētātas mantas un drēbes, pilni maisi ar atkritumiem, netīras autiņbikses un lidojošas mušas. Tāpat tualetē uz grīdas bija izkārnījumi.

Bērni apgalvoja, ka nav ēduši kopš vakardienas. Tāpat bērniem nav savas guļamvietas un viņi guļ uz grīdas.

Kārtības sargi pamodināja bērnu māti, kura skaidroja, ka alkoholu nelietojot un dzīvokli neesot kārtojusi vairākus mēnešus. Māte apgalvoja, ka bērniem esot devusi ēst, bet nevarēja paskaidrot – kad. Bērnu māte piebilda, ka bērni esot vesti pie ārsta pagājušajā gadā, tāpat sunim esot visi nepieciešamie dokumenti.

Policisti mātei izskaidroja, ka bērni šādos apstākļos nevar atrasties, tādēļ tiks nogādāti krīzes centrā.

Mātei tika pārbaudīta arī alkohola koncentrācija izelpā, kas neuzrādīja promiles.

Notikuma vietā izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde, kura apskatīja bērnus un secināja, ka bērniem viss ir kārtībā, tādēļ hospitalizācija nav nepieciešama.

Ņemot vērā apstākļus, tika sastādīti trīs lēmumi par bērna nošķiršanu no ģimenes, kā arī tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Tāpat informācija tika nodota Rīgas bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās