Nacionālajā teātrī notiks Jura Hirša un Valda Zilvera mūzikla "Bāskervilu leģenda" pirmizrāde
Aktieris Mārtiņš Brūveris.
Kultūra
2015. gada 14. maijs, 18:18

Nacionālajā teātrī notiks Jura Hirša un Valda Zilvera mūzikla "Bāskervilu leģenda" pirmizrāde

Jauns.lv

Šovakar plkst.19 Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Jura Hirša un Valda Zilvera mūzikls "Bāskervilu leģenda", kuru iestudējis režisors Edmunds Freibergs.

Kā informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča, Zilvera un Hirša mūzikls tapis pēc slavenā Artura Konana Doila šausmu romāna motīviem, apspēlējot mūsu alkas pēc adrenalīna devas pavasara vitamīnu vietā.

Bāskervilu leģenda ir zināma katram sevi cienošam Lielbritānijas iemītniekam, un, pateicoties Konanam Doilam, tā zināma arī citviet pasaulē. Leģenda vēsta par suni, kas reiz tīrelī saplosījis nelieti, kurš ar varu aizvedis sev līdzi kādu meiteni. Suņa rēgs, kā šķiet, klīst pa tīreli joprojām, tikai neviens to nav redzējis. Līdz brīdim, kad pazūd un pēc tam tiek atrasts miris vēl viens no Bāskervilu dzimtas, bet no Amerikas ierodas mirušā mantinieks Henrijs Bāskervils. Neizprotamā nozieguma izmeklēšanā, protams, iesaistās Šerloks Holmss un doktors Vatsons.

"Par ko būs izrāde? Par bailēm! Jeb, pareizāk sakot, par veselā saprāta (lasīt - Šerloka Holmsa) uzvaru pār hipertrofētām bailēm. Skatītājiem, protams, būs iespēja piedalīties baisa un asiņaina nozieguma atklāšanā. Vēl tomēr gribu nomierināt - stāsts par Bāskervilu beigsies laimīgi," stāsta režisors.

Lomās iejutīsies Egils Melbārdis, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Dita Lūriņa, Juris Hiršs, Mārtiņš Brūveris, Zane Dombrovska, Daiga Gaismiņa, Gundars Grasbergs, Ģirts Liuziniks, Dace Bonāte, Raimonds Celms, Marta Grase, Anna Klēvere, Liene Sebre, Evija Skulte, Romāns Bargais, Uldis Norenbergs, Kaspars Dumburs, Jānis Skanis un Zane Aļļēna. Izrādē piedalīsies skotu folkloras kopa ar segvārdu "Gapoljēri".

Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Kristīne Abika, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks.

Mūzikla "Bāskervilu leģenda" pirmizrādi apmeklēs arī "Sherlock Holmes' Birthday" kopienas pārstāvji, kas attiecīgā laikmeta tērpos pie teātra būs redzami jau no plkst.18.

Dziesma no izrādes "Baskervilu leģenda". Dzied Mārcis Maņjakovs

LETA / Publicitātes foto