foto: Twitter
"Lauri, domāju, ka nevēlies dzirdēt manu atbildi" - Reiniks un Rešetins sastrīdas pie ASV transpersonu fotogrāfijas
“Kurp mēs virzāmies?” pie ievietotās fotogrāfijas pierakstīja aktieris Intars Rešetins.
Sabiedrība
2022. gada 18. jūlijs, 05:42

"Lauri, domāju, ka nevēlies dzirdēt manu atbildi" - Reiniks un Rešetins sastrīdas pie ASV transpersonu fotogrāfijas

Jauns.lv

Viens no efektīvākajiem Krievijas propagandistu arsenālā esošajiem instrumentiem, ar kura palīdzību sēt nesaskaņas Rietumu sabiedrībā, bez šaubām, ir seksuālo u. c. minoritāšu jautājums. Šķiet, reaģējot uz šādu Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāves Marijas Zaharovas pasviestu “ēsmu”, internetā sakašķējušies aktieris Intars Rešetins un dziedātājs Lauris Reiniks.

Pagājušajā piektdienā portālā “Twitter” latviešu aktieris Intars Rešetins ievietoja fotogrāfiju, kurā redzama ASV Sabiedrības veselības dienesta admirāle Reičela Levīna un ASV kodolinženieris Sems Brintons, viesojoties Francijā Bastīlijas dienas oficiālajās svinībās.

Reičela Levīna 2011. gadā noslēdza dzimuma maiņas procesu un papildus savam valsts amatam ir bijusi ievērojama LGBTQ kopienas aktīviste.

Līdzīgi arī ar Semu Brintonu, kurš identificējas kā “Gender Fluid” jeb ir ar nebināru dzimtes identitāti.

“Kurp mēs virzāmies?” pie ievietotās fotogrāfijas pierakstīja aktieris.

“Nejauc komēdijžanru ar dzīvi!”

Kā tas ierasts, diskusija par seksuālo minoritāšu tēmu “Twitter” izvērtās diezgan plaša, vairākiem lietotājiem, kuri iebilduši Rešetinam, pēcāk kā kaujā gūtas medaļas publicējot ekrānuzņēmumus, kuros redzams, kā aktieris viņus nobloķējis.

Starp tiem, kuri iebilda Rešetina jaušamajai kritikai abu ASV pārstāvju virzienā, bija arī dziedātājs Lauris Reiniks.

“Tava ģimene kaut kur virzās dēļ šīm bildēm? Mana tipa nē, nav aktuāli. Par ko stress?” pierakstīja mūziķis.

“Lauri, domāju, ka nevēlies dzirdēt manu atbildi,” lakoniski atcirta Rešetins.

Uz šo Reiniks atbildēja, ka Rešetins ne reizi vien uz skatuves ir “spēlējis līdzīgus tēlus”, bet aktieris aicināja mūziķi nejaukt teātri ar dzīvi: “Laurīti, nejauc komēdijžanru ar dzīvi. Vai mani “krata”?  Es runāju par kopējo pasaules tendenci deģenerācijai. Saprotu, ka par savējiem jeb savām vērtībām tu iestāsies, tāpat kā es par savām un savējiem. Tādā ziņā viss chill.”

foto: Twitter

Jāpiezīmē arī, ka Rešetins iepriekš medijos jau ir paudis, ka viņam nebūt nav gājušas pie sirds iedotās lomas, par kurām Reiniks viņam atgādinājis “Twitter”.

Fotogrāfiju cītīgi apspriež arī Kremļa troļļi

Emocionāli pielādēta diskusija pie Intara Rešetina ievietotās fotogrāfijas turpinās vēl šobrīd, ik pa laikam kādam LGBTQ tiesību aizstāvim dižojoties, ka arī viņš nu ir panācis, ka Rešetina tvītus vairs lasīt nevarēs.

Taču būtiski, ka ārpus Latvijas sociālajos tīklos par konkrēto fotogrāfiju lielākoties izsmejoši diskutēja virkne Krievijas blogeru.

Īpaši spožu prožektoru gaismu uz abiem ASV oficiālajiem pārstāvjiem Francijā uzspīdināja neviens cits kā Vladimira Putina uzsāktā kara Ukrainā aizstāve, odiozā Krievijas Ārlietu ministrijas preses sieva Marija Zaharova.

Viņa regulāri savos sociālajos tīklos ievieto LGBTQ kopienu, seksuālās minoritātes aizskarošus materiālus.

Jāpiezīmē, ka šāda veida naratīvs par LGBTQ ir viens no būtiskajiem ieročiem Kremļa propagandistu rīcībā, nesaticības un šķelšanās ierosināšanai Rietumos.

Lai arī cik atvērtāka un saprotošāka salīdzinājumā ar Krieviju būtu Rietumu pasaule, diskusija par LGBTQ tiesībām un saistīto tematiku, kā zināms, nebūt nav atdzisusi arī Eiropā un ASV.