foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
VIDEO: teātra izrāde ar prezidenta Egila Levita sašaušanu – tā dievticīgie sekotāji Jāņos reklamējuši Šlesera partiju
Fotogrāfijā redzami Egila Levita, Krišjāņa Kariņa un Daniela Pavļuta lomu atveidotāji. Drīz ieradīsies "policija" un sāks šaut.
Sabiedrība
2022. gada 29. jūnijs, 15:13

VIDEO: teātra izrāde ar prezidenta Egila Levita sašaušanu – tā dievticīgie sekotāji Jāņos reklamējuši Šlesera partiju

Jauns.lv

Sociālajos tīklos plaši apspriests kāds evaņģēlisko kristiešu draudzes “Kristus Pasaulei” līdera Mārča Jencīša ievietots video. Tajā redzami viņa sekotāji, kuri uzved nelielu amatieru teātra izrādi. Izrādes ietvaros maskās tērpti vīrieši ar pistoli šauj Valsts prezidenta Egila Levita lomas atveidotājam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spriežot pēc satura, video, kas ievietots “Facebook”, filmēts 23. vai 24. jūnijā, pasākumā, kuru Jencītis piesaka kā “draudzes Jāņu brīvdienas”.

Video sākumā bariņš aktieru atveido Valsts prezidentu Egilu Levitu un valdības pārstāvjus. Vienam no aktieriem klāt piestiprināts LGBT varavīksnes karogs:

Pavisam drīz notikuma vietā ar vecu, dzeltenu “Lada” markas automobili ierodas bars maskās tērptu vīru, kuri, spriežot pēc apraksta, attēlo policiju.

Teātra izrāde turpinās, grupa “policistu” piepeši metoties pakaļ valdības pārstāvjiem un Egilam Levitam, izšaujot viņa virzienā, pēc kā prezidenta lomas atveidotājs saļimst uz zemes.

Tad bruņotie vīri viņu un pārējo valdību aiztur un aizved prom.

Skanot leģendārās rokgrupas grupas “Queen” dziesmai “We Are the Champions”, uz improvizētās skatuves, kūpinot sarkanas dūmu sveces, iznāk jaunieši ar Aināra Šlesera partijas “Latvija pirmajā vietā!” simboliku un sāk aģitēt skatītājus.

Ļaudis jau paguvuši norādīt, ka dziesmas izvēle ir dīvaina, ņemot vērā rokgrupas solista Fredija Merkūrija seksuālo orientāciju un draudzes, kā arī Šlesera partijas nostāju šajā jautājumā.

No partijas drānās tērptajiem jauniešiem izskan kas līdzīgs partijas nosaukumam un aicinājumam pamāt “aizgājēju valdībai”.

Šo terminu savulaik bieži lietoja tā dēvētie Covid-19 aktīvisti ar viltus ziņu izplatītāju, SIA “Memory Water” dibinātāju Jāni Pļaviņu priekšgalā, kurš nesen arīdzan vairākkārt manīts Šlesera partijas ierosinātos pasākumos.

Šlesera protesta akcija Rīgas centrā

Uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera izsludināto pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju sestdien pusdienlaikā Rīgā, 11. novembra krastmalā, ...

gallery icon
104

Izskan arī uzslavas policistu lomas atveidotājiem.

Šāds kristīgo ļaužu teātris nav palicis bez ievērības arī sociālajos tīklos.

Tvitera lietotāji ir neizpratnē par to, vai šādas izdarības neizpelnās likumsargājošo iestāžu uzmanību:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau iepriekš publiski bijis novērojams, ka Ainārs Šlesers, atkārtoti startējot politikā, šoreiz – tāpat kā iepriekšējās reizēs – arī piesaistījis kādu no Latvijas kristiešu šķautnēm.

Ja aizgājušajās desmitgadēs tas bija Aleksejs Ļedjajevs un viņa “Jaunā Paaudze”, tad šoreiz tas ir Mārcis Jencītis un viņa draudze “Kristus Pasaulei”.

Jencītis kopā ar Šleseru un viņa partiju īpaši aktīvi izpaudās arī Covid-19 pandēmijas grūtākajos mēnešos, tostarp sistemātiski un demonstratīvi pulcējot ielās cilvēkus, par spīti tobrīd spēkā esošajiem ierobežojumiem.

Draudzes līderis arī nekad nav slēpis, ka dzīves pirmajā pusē ir bijis saistīts ar narkotikām un izcietis cietumsodu.