foto: Jauns.lv
FOTO: Krievijas vēstniecība Rīgā turpina ignorēt Latvijas puses norādes
Šādi ielas nosaukumu plāksne un paskaidrojošā plāksne izskatās, piestiprināta pie Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja ēkas. Pāri ielai atrodas Krievijas vēstniecība Latvijā, kura spītīgi pieturas pie "Antonijas iela 2" plāksnes.
Sabiedrība
2022. gada 15. jūnijs, 05:44

FOTO: Krievijas vēstniecība Rīgā turpina ignorēt Latvijas puses norādes

Jauns.lv

Antonijas ielas posmu no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai jau kopš marta oficiāli dēvē par Ukrainas neatkarības ielu. Dēvē visi – izņemot pašu Krievijas vēstniecību Latvijā, kura pagaidām atsakās uz ēkas izvietot atbilstošas ielas nosaukuma plāksnes.

Lēmums par attiecīgā Antonijas ielas posma pārdēvēšanu pieņemts 10. marta Rīgas domes ārkārtas sēdē.

Tā ir bijusi Rīgas domes reakcija uz Krievijas uzsākto agresīvo karu Ukrainā un Krievijas vēstniecības Latvijā, kā arī citu agresorvalsts diplomātu cītīgo darbu pie visu tur paveikto zvērību attaisnošanas.

Ukrainas neatkarības ielas nosaukuma plāksnes

Antonijas ielas posmu no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai jau kopš marta oficiāli dēvē par Ukrainas neatkarības ielu. Dēvē ...

gallery icon

Pilsētas attīstības departamentam tika uzdots nodrošināt Ukrainas neatkarības ielas adresācijas objektu adrešu maiņu, bet Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei jāizvieto jaunas ielas nosaukuma zīmes un ielu nosaukuma skaidrojošās zīmes.

Tas viss ir paveikts, taču nevienam, protams, nebija ilūziju, ka pati Krievijas vēstniecība Latvijā neliks šķēršļus tik simboliskai ielas nosaukuma maiņai un labprāt pieliks pie sava nama plāksni, kur aprakstīts “Krievijas uzsāktais karš Ukrainā”.

Tādēļ aptuveni pēc trīs mēnešiem sazinājāmies ar Rīgas domi, lai noskaidrotu, kā sokas ar ielas nosaukuma plākšņu nomaiņu.

foto: Jauns.lv
Ielas vienā pusē, kur atrodas Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzejs, ielas nosaukuma plāksne jau ir nomainīta.
foto: Jauns.lv
Ielas otrā pusē, kur atrodas Krievijas vēstniecība Latvijā, ielas nosaukuma plāksne nav mainīta. Nekas arī neliecina par agresorvalsts sūtniecības apņemšanos to paveikt noteiktajos trīs mēnešos.

No Rīgas domes izsmeļošu komentāru pagaidām nav izdevies iegūt, taču izskanēja, ka notiekošajā ir iesaistījusies Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM to apstiprināja, taču no ministrijas teiktā izriet, ka kopš 4. aprīļa neviens īpaši nav centies panākt, ka Krievijas vēstniecība Latvijā tik tiešām arī nomaina ielas nosaukuma plāksni.

“Atbildot uz Jūsu jautājumu, informēju, ka Ārlietu ministrija 4. aprīlī ar notu informēja Krievijas vēstniecību Latvijā par Rīgas domes lēmumu mainīt ielas nosaukumu. Kopā ar notu Krievijas vēstniecībai tika iedotas arī divas ielas nosaukuma zīmes – ielas nosaukuma zīme un ielas nosaukuma skaidrojošā zīme. Ārlietu ministrijai nav bijusi cita komunikācija ar Krievijas vēstniecību šajā jautājumā,” informēja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Kā zināms, Krievijas vēstniecībai tika doti trīs mēneši ielas nosaukuma zīmes nomaiņai. Ja tas netiek izdarīts norādītajā laikā, Rīgas pašvaldības policijai rodas tiesības uzlikt simbolisku naudas sodu – no 10 līdz 150 eiro.