foto: LETA
Valsts drošības dienests rekomendē aizliegt Latvijas Krievu savienības pieteikto gājienu
Eiropas parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka un Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs pretēji policijas aicinājumam Ukrainas kara upuru piemiņas dienā nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, 2022. gada 9. maijā ieradušies nolikt ziedus pie pieminekļu kompleksa Uzvaras parkā.
Sabiedrība
2022. gada 23. maijs, 18:09

Valsts drošības dienests rekomendē aizliegt Latvijas Krievu savienības pieteikto gājienu

Jauns.lv

Valsts drošības dienests (VDD) ir izvērtējis informāciju saistībā ar Latvijas Krievu savienības 28. maijā pieteikto gājienu un, ņemot vērā identificētos riskus, rekomendē Rīgas domei (RD) aizliegt pasākuma norisi, informē dienestā.

VDD veiktā informācijas analīze liecina, ka pieteiktā gājiena norise turpinātu vairot apdraudējumu demokrātiskajai valsts iekārtai, demokrātijas pamatprincipiem, nacionālās drošības interesēm, kā arī veicinātu sabiedrības šķelšanās tendenci.
 
Papildus VDD vērtējumā pieteiktais gājiens, ņemot vērā tā mērķus, nav savietojams ar pieaugošo spriedzi sabiedrībā saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci Ukrainā.

Pieteiktā gājiena norise veicinātu Krimināllikuma 74.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, t.i., genocīda, noziegumu pret cilvēci, mieru un kara nozieguma publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī apdraudētu sabiedrības drošību un labklājību.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon

Jauns.lv jau vēstīja, ka protestējot pret valdošo partiju rīcību saistībā ar padomju pieminekļu aizvākšanu Latvijā, Latvijas Krievu savienība 28.maijā rīkos protesta gājienu Rīgā no uzvaras parka līdz Brīvības piemineklim.

Par to partijas "Facebook" vietnē informējis partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, kāda privātpersona ir pieteikusi gājienu sestdien, 28.maijā no plkst.12 līdz 15.

Gājiens paredzēts no Uzvaras parka Pārdaugavā, līdz Brīvības piemineklim. Gājiena laikā paredzēts izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas.

"Atbrīvošanās no padomju mantojuma" gājienā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku

Pasākums tika atklāts, nodziedot Latvijas himnu. Uz gājienu pulcējušies pārsvarā vidēja vecuma ļaudis, ir redzami arī jaunieši un bērni. Daudziem ...

gallery icon

Iespējams, gājiena laikā nebūs nepieciešami satiksmes ierobežojumi, jo to plānots organizēt pa ietvēm.

Pasākuma rīkotāji norādījuši, ka tajā piedalīsies līdz 350 cilvēkiem.

Pasākuma mērķis ir paust protestu pret Latvijas valdošo partiju rīcību, iznīcinot pieminekļus, aizliedzot tradīcijas un mazākumtautību dzimtās valodas pielietošanu izglītībā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domē, pašlaik pieteikums tiek izskatīts un notiek konsultācijas ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Sabiedrībā pazīstami cilvēki gājienā par atbrīvošanos no padomju mantojumu

Sabiedrībā pazīstami cilvēki gājienā par atbrīvošanos no padomju mantojumu 2022.gada 20.maijā.

gallery icon

Jau vēstīts, ka piektdien, 20.maijā Rīgā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma", kurā pēc Valsts policijas aplēsēm bija pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Aizvadītais pasākums bija vērtējams kā mierīgs. Gājiena noslēgumā dalībnieki sapulcējās sakuru dārzā Uzvaras parkā, kurā tika dziedātas dziesmas un teiktas runas.

Gājienu "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" noorganizējuši patriotiski noskaņoti Latvijas iedzīvotāji, pamatā lai paustu atbalstu padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanai.