Sabiedrība
2022. gada 13. maijs, 14:58

VIDEO: situācija pie Rīgas domes, kur bija ieplānota akcija okupantu pieminekļa aizstāvībai

Jauns.lv

Rātslaukumā šodien, pulksten 15.00 bija ieplānots “Latvijas Krievu Savienības” (LKS) protests pret ieceri nojaukt pieminekli Uzvaras parkā. Nesaņemot Rīgas domes (RD) atļauju pulcēties, LKS paguva akciju atsaukt, taču Rātslaukumā tik un tā novērota cilvēku pulcēšanās.

Kamēr domē lēma par okupantu pieminekļa nojaukšanu, Rātslaukumā pulcējās cilvēki

Rātslaukumā šodien, pulksten 15.00 bija ieplānots “Latvijas Krievu Savienības” (LKS) protests pret ieceri nojaukt pieminekli Uzvaras parkā. Nesaņemot Rīgas domes ...

gallery icon
129

Rātslaukumā izvietots liels daudzums policistu, tostarp no Speciālo uzdevumu bataljona. Likumsargi izklīdināja cilvēkus, Rātslaukums tika ierobežots.

Pēc 9. un 10. maija notikumiem, kad, atbildot RD lēmumam ar traktoru savākt “uzvaras dienā” noliktos ziedus pieminekļa pakājē, pie tā tika uzrīkota neatļauta svinēšana, LKS vadības pārstāvis, RD deputāts Miroslavs Mitrofanovs, kā arī citi partijas biedri, aicināja cilvēkus pulcēties 13. maijā, lai kritizētu RD rīcību.

Pie "okupekļa" Uzvaras parkā turpina pulcēties arī 10. maijā

gallery icon
35

Sekojot Valsts drošības dienesta (VDD) rekomendācijai neatļaut šādu pulcēšanos, RD to arī nesaskaņoja, pēc kā LKS pārstāvji publiski atkārtoti vērsās pie sekotājiem – šoreiz gan ar aicinājumu nepulcēties, līdz konkrētais mītiņš netiks saskaņots.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176

Jāpiebilst, ka līdz tam informācija par gaidāmo pasākumu jau bija paguvusi izplatīties sociālajos tīklos. Rakstiski aicinājumi nākt izlikti arī dažādos Rīgas rajonos.

Līdz plkst. 15.55. Rātslaukumā aizturētas septiņas personas, no kurām viena par Georga lentes nēsāšanu, bet trīs - par nesankcionētu piketēšanu.

Starp aizturētajiem ir arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka.

Jau ziņots, ka Valsts policijai, tai skaitā Speciālo uzdevumu bataljonam, ir uzdots īstenot nulles tolerances politiku pret jebkādām kara, agresijas vai nacionālā naida kurināšanas izpausmēm, un pirmais tests būs jau piektdien, kad jātiek galā ar aicinājumiem uz nesankcionētu pulcēšanos Rīgā.

Tā savā sociālajā tīklā "Twitter" norādīja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), kura pēdējo dienu notikumu rezultātā izpelnījusies lielu kritiku par ministrijas pakļautībā esošās policijas darbu.