foto: Ģirts Gertsons
Liepājas melomāns ierīko smilšu kasti pensionāram
“Aizgāju pensijā, bet ko sēdēšu mājās?” liepājnieks Raitis Pavlovičs atradis sev sirdsdarbu kā Vinilkoka saimnieks.
Novadu ziņas
2022. gada 13. maijs, 06:13

Liepājas melomāns ierīko smilšu kasti pensionāram

Kas Jauns Avīze

Tā par paša veidoto un loloto mūzikas telpu "Vinilkoks" joko liepājnieks un melomāns Raitis Pavlovičs, izrādot savu plašo vinilplašu kolekciju, vecos, paša atjaunotos atskaņotājus, slavenu mūziķu autogrāfus un vēl daudz ko citu. "Vinilkoks" Raitim nav maizes, bet gan mīlestības darbs.

“Skaņuplašu kolekcija aizsākās 1976. gadā, un mans pirmais ieguvums ir ungāru mūzikas grupas "Omega" koncerts (izveidota 1962. gadā un raksturota kā veiksmīgākā ungāru roka vēsturē – Red.). Tad arī sapratu, ka jāiegādājas normāla, kvalitatīva aparatūra, lai visu varētu pienācīgi atskaņot. Man ļoti patīk mūzika, un tajos tālajos laikos vinilplates bija mūzikas pamata konservēšanas veids,” atceras Raitis. Kolekcijas skaņuplates viņš nav skaitījis, bet tūkstošos noteikti esot.

Pamatā "Vinilkoks" ir mūzikas mīļotāju klubiņš, džeki regulāri nāk aprunāties par dzīvi, paklausīties mūziku, nobaudīt gardu kafiju. Regulāri iegriežas Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Ainars Virga, Emīls Dreiblats, Andris Ērglis.

Vienīgi Raimonds Pauls šeit vēl nav pabijis, bet nesen kopā ar mūziķi, liepājnieku Valdi Skujiņu viesojušies pie viņa Rīgā un dāvājuši jauno plati un kompaktdisku "Atceries gan" ar Maestro mūziku, veltītu viņa 85. jubilejai, ko ierakstījuši grupu "Credo" un "Sērkociņu cehs" dalībnieki un draugi.

Vairāk lasiet jaunajā “Kas Jauns Avīzē”. Lasāms arī par jauno Kostarikas pirmo lēdiju, latvieti Signi Zeikati; aculiecinieka vērojumi no 9. maija “divdieninieka”; Krievija deportē ukraiņus un ierīko spīdzināšanas nometnes; kā izskatās atjaunotajā Āgenskalna tirgus paviljonā; Mārupes novada dome beidzot aizvāks no Skultes padomju bumbvedēju; Gulbenē atrasta ķirzaka ar divām astēm; kā pareizi nodot depozīta tukšo taru; preses karalienes Emīlijas Benjamiņas traģiskais gals – dzīvē un filmā.