foto: LETA
"Bildē ar dēlu ēdam kartupeļus" - vīrietis ierauga savu foto pazemojošā Krievijas vēstniecības ierakstā
Krievijas vēstniecība Rīgā
Sabiedrība
2022. gada 2. maijs, 21:49

"Bildē ar dēlu ēdam kartupeļus" - vīrietis ierauga savu foto pazemojošā Krievijas vēstniecības ierakstā

Jauns.lv

Ar nepatīkamo pieredzi, ieraugot savu attēlu apmelojošā Krievijas vēstniecības ierakstā sociālajā vietnē "Twitter", dalījies kāds Latvijā dzīvojošs "Facebook" lietotājs.

"Re, kā vēstniecība kurina naidu, apmelo, nomelno ukraiņus un Latvijas valsti," komentējot Krievijas vēstniecības Latvijā ierakstu, raksta vīrietis.

Krievijas vēstniecības ierakstā, kuram pievienoti divi attēli ar vīrieti un mazu bērnu, teikts, ka "daudzus Latvijas iedzīvotājus šokē dažu Ukrainas "bēgļu" manieres, kā arī publiskajā telpā arvien biežāk sastopamie nacistu simboli, tostarp "Azov" slepkavnieku".

"Ir skaidrs, ka vietējās varas iestādes rada labvēlīgus apstākļus šādai sabiedrībai," teikts vēsniecības ierakstā.

Ar šo vēstniecības ierakstu vietnē "Twitter" dalījušies vairāk nekā 130 cilvēki.

Šajos attēlos sevi un savu dēlu atpazinis iepriekš minētais vīrietis, paskaidrojot, ka attēlā viņš redzams, kopā ar bērnu tirdzniecības centrā "Akropole" ēdot frī kartupeļus.

"Man mugurā kamuflāžas t-krekls ar "Azov" logo (brīvprātīgais Ukrainas bataljons Mariupolē). Lieki piebilst, ka es neesmu ne ukrainis, ne bēglis, ne nacists..."

Vīrietis norāda, ka izgatavojis kreklu ar attēlā redzamo logo, jo atbalsta "drosmīgos Ukraiņu brīvprātīgos, kas ēd vienreiz dienā un dzer ūdeni no radiatoriem, un aizstāvēs Mariupoli un "Azovstaļ" rūpnīcu līdz pēdējam pret Kremļa fašistiem, marodieriem, slepkavām, izvarotājiem un pārējiem cilvēces padibenēm".

Vīrietis arī neizslēdz iespēju ar Krievijas vēstniecību tiesāties.

Kā zināms, kopš marta sākuma ielenktajā Mariupolē turpinās sīvas kaujas Krievijas un Ukrainas spēkus starpā par "Azovstaļ" teritoriju. Rūpnīcas teritorijā pagrabos atrodas vairāk nekā 1000 civiliedzīvotāju, kā arī ap 500 ievainotu ukraiņu karavīru.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņojis, ka Krievijas puse noraida visus ierosinājumus glābt cilvēkus no Mariupoles, jo vēlas simboliski iznīcināt pilsētu un tās aizstāvjus - Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķo īpašo uzdevumu vienību "Azov".

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon