Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

"Antiglobālisti" pieteikuši pasākumu praida gājiena dienā Vērmanes dārzā

Jauns.lv

"Antiglobālisti" Rīgas domē ir pieteikuši pasākumu praida gājiena dienā Vērmanes dārzā, informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

"Antiglobālisti" pieteikuši pasākumu praida gājien...

Pēc viņa sniegtās informācijas, pašvaldība pirmdien, 8.jūnijā, plkst.10 lems par pasākumiem, kuri ir pieteikti Vērmanes dārzā 20.jūnijā.

""Antiglobālisti" pirmie pieteica savu pasākumu šajā datumā. Tas nozīmē, ka viņiem ir priekšroka veidot savu pasākumu," uzskata Orols.

Viņš norāda, ka līdz šim Rīgas domes pārstāvji ir pauduši viedokli, ka nevis "Mozaīkai" būtu jākomunicē ar "Antiglobālistiem" un jāmēģina rast kompromisu, bet gan "Antiglobālistiem" būtu jālūdz atļauja "Mozaīkai" sava pasākuma veidošanai.

Jau ziņots, ka praida nedēļas laikā Rīgā gaidāmi aptuveni 50 dažādu pasākumu, kurus varētu apmeklēt aptuveni tūkstoš viesu no ārzemēm, iepriekš preses konferencē sacīja lesbiešus, gejus, biseksuāļus, transpersonas (LGBT) pārstāvošās organizācijas " Mozaīka" valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

"EuroPride 2015" notiks no 15. līdz 21.jūnijam.

"Ir ļoti plaša programma, praids nav tikai gājiens, tā ir plaša kultūras un cilvēktiesību programma,"teica "Mozaīkas" pārstāve Garina.

Viņa pastāstīja, ka notiks konference par vārda un pulcēšanās brīvību, izstādes, filmu festivāls "Melnā neļķe", dažādas darbnīcas, tiks prezentēti pētījumi. Praida nedēļas noslēguma pasākums notiks Vērmanes dārzā - 20.jūnijā plānots gājiens, kas sāksies divos dienā, kurā svinīgi "EiroPride" karogu nodos Amsterdamai.

Organizācija informēja, ka šogad praida nedēļā programmā atgriežas svētdienas dievkalpojums, kas notika gan 2005., gan 2006.gadā. Pēc tam dievkalpojumi vairs netika rīkoti. Šogad tradīcija tiks atsākta, un svētdienas dievkalpojums sadarbībā ar Eiropas LGBT kristiešu grupu forumu atkal notiks Anglikāņu baznīcā.

Praida nedēļas laikā pasākumus rīko ne tikai " Mozaīka", bet arī Baltijas HIV asociācija sadarbībā ar organizācijām no ASV, Norvēģijas, Zviedrijas, Igaunijas, Latvijas Universitātes literatūras, folkloras un mākslas institūtu, kā arī ar daudzu ārvalstu vēstniecību atbalstu.

BNS