foto: Paula Čurkste/LETA
Prezidents atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm: "Krievijai būs jāatbild par saviem noziegumiem"
Valsts prezidents Egils Levits piedalās atbalsta koncertā "Palīdzi celties!", kas tiek veltīts ukraiņu bēgļu bērniem un ģimenēm Mežaparka Lielās estrādes "Kokaru zālē".
Sabiedrība
2022. gada 26. marts, 20:30

Prezidents atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm: "Krievijai būs jāatbild par saviem noziegumiem"

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm sestdien izcēlis nepieciešamību saukt pie atbildības par kara noziegumiem.

Sestdien Levits un prezidenta kundze Andra Levite piedalījās atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!" un uzrunāja skatītājus, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Ukraina ir saliedējusi mūs šeit, Latvijā. Ukraina ir saliedējusi visus godīgos cilvēkus Latvijā, Eiropā, Krievijā un pasaulē, jo visi godīgie cilvēki ir par Ukrainu. Vidusceļa šeit nav, un tas nav iespējams. Visi, kam ir godaprāts, atbalsta Ukrainu," acīja Levits.

Viņš savā runā arī uzsvēra, ka "agri vai vēlu Krievijai būs jāatbild par saviem noziegumiem. Par saviem noziegumiem būs jāatbild visiem - gan noziedzīgo pavēļu devējiem, gan šo noziedzīgo pavēļu izpildītājiem".

"Apmēram 2 000 000 bērnu ir devušies bēgļu gaitās. Viņi ir zaudējuši radus un draugus, mājas un skolas, dzīves vieglumu un bērnības bezbēdību, drošības un uzticības sajūtu. Psiholoģiski zaudējumu un neuzticības sajūta bieži paliek uz mūžu, jo Krievijas karaspēks bombardē viņu mājas," norādīja Levite.

Viņa arī atgādināja, ka bērniem starptautiski ir garantētas tiesības uz izglītību, veselību un uz dzīvību. "Karš ir jāizbeidz, un atbildīgie par noziegumiem tiks sodīti," uzsvēra Levite.

Bērnu slimnīcas fonds norāda, ka līdz šim no koncerta biļešu iegādes un pārskaitījumiem fondam saziedoti vismaz 130 000 eiro.

"Sirsnīgs paldies ikvienam, kurš atbalsta mūsu mērķi sniegt Ukrainas bēgļu bērniem vajadzīgo psiholoģisko un ārstniecības palīdzību," pauž Bērnu slimnīcas fonds.

Jau ziņots, ka koncerts "Palīdzi celties!" bija paredzēts šodien brīvdabā Mežaparka Lielajā estrādē, taču stiprā vēja dēļ tas atcelts un tika pārraidīts Latvijas Televīzijā tiešraidē no Kokaru zāles.