Brīdinājums "Volvo" īpašniekiem! Zagļi pastiprināti zog to  lukturus. FOTO
„Saprotams, zviedri, veidojot šo lietotājam draudzīgo dizainu, nav apzinājušies, ka tā trūkumus veikli izmantos mūsu vietējie zagļi,” stāsta auto saimnieks, Imantas mikrorajonā mītošais Armands. Policijā atzīst, ka patiešām pēdējā laikā zagļu interese par „Volvo” palielinājusies.
112
2015. gada 9. jūnijs, 18:03

Brīdinājums "Volvo" īpašniekiem! Zagļi pastiprināti zog to lukturus. FOTO

Jauns.lv

Pagalam nepatīkamu situāciju piedzīvojis rīdzinieks Armands (31) no Imantas mikrorajona. Viņa sirdij tuvo „Volvo XC90” nakts laikā ļoti veikli „apstrādājuši” garnadži, nozogot automašīnas priekšējos lukturus. Nodarīto skādi spēkrata īpašnieks konstatējis vien nākamajā rītā, turklāt jau esot ceļā.

„Kā vienmēr pēc darba dienas novietoju savu auto ierastajā vietā un aizslēdzu. Tajā naktī mani pamodināja iepriekš nedzirdēta automašīnas signalizācija. Mēs, kaimiņi, jau sen esam pieraduši un zinām, kuras ir tās pa nakti kaucošās mašīnas, taču šoreiz skaņa bija citādāka,” atstāsta Armands, „uz mirkli gan iedomājos, ka, iespējams, skan mana auto signalizācija, kuru es iepriekš pat neesmu dzirdējis, taču piecelties un izpētīt notiekošo tomēr nebija vēlmes... Miegs uzvarēja.”

Brauc, brauc... pretī vēl viens „aptīrīts” „Volvo”

Notikusī zādzība Armanda uzmanību nav pievērsusi arī nākamajā rītā. Izejot no mājas, viņš iesēdies automašīnā un devies uz darbu. „Sapratu, ka naktī brēkusi tieši mana auto signalizācija, jo salonā mirgoja attiecīgais brīdinājums, taču to, ka priekšā varētu nebūt abu divu lukturu es neiedomājos, nepamanīju, – vienkārši sāku braukt. Gaišā laikā jau arī grūti saprast, ka gaismekļu priekšā nav,” skaidro Armands. Reālo situāciju šoferis apjautis vien tad, kad piestājis malā. Šokēts par notikušo, viņš braucis tālāk un neticamā kārtā pamanījis sev pretī braucam pilnīgi identiska nozieguma upuri: „Skatos – pretī brauc tieši tāds pats „Volvo” un arī tam trūkst abu lukturu! Saskatījāmies, piestājām malā un aprunājāmies... Līdzīgs Volvo bez priekšējiem lukturiem todien manīts arī Iļģuciemā.” Diemžēl KASKO Armandam nav.

 

Apzagt „Volvo” – dažu sekunžu darbs

Tuvāk apskatot savu automašīnu, Armands noskaidrojis, kā tieši viņa mīlulis ticis sagandēts: „Zagļi izmantojuši šīs auto markas vieglo ievainojamību. Atmūķēt motora pārsegu ir ļoti viegli, turklāt XC90 uztaisīts tā, ka lietpratējam viena luktura izvilkšana prasītu vien 2 sekundes. Tie tiešām ir ļoti vienkārši iestiprināti, atšķirībā no BMW vai „Audi” marku spēkratiem. Saprotams, zviedri, veidojot šo lietotājam draudzīgo dizainu, nav apzinājušies, ka tā trūkumus veikli izmantos mūsu vietējie zagļi”. Sabojātās automašīnas īpašnieks apgalvo, ka lukturi šīm automašīnām ir ļoti grūti iegūstami un arī dārgi, kas, visticamāk, arī esot zagļu „biznesa” pamatā. Jauni lukturi pie oficiālā dīlera maksājot 1200 eiro gabalā; lietoti "no rokas" melnajā tirgū - ap 600 eiro par diviem.

Palielinās zagļu interese par „Volvo”

Valsts policija (VP) tikmēr skaidro, ka ziņojumus par lukturu zādzībām saņem diezgan regulāri un pie šīs problēmas tiek aktīvi strādāts. VP sabiedrisko attiecību speciālists Dairis Anužins portālam Kasjauns.lv arī atklāj, ka maija beigās tika aizturēts kāds 1973. gadā dzimis vīrietis, kurš regulāri zaga prestižā un dārgā vācu ražotāja „Porshe Cayene” modeļa lukturus. Vīrietis, iespējams, pastrādājis vēl vairākas zādzības, jo kratīšanas laikā pie viņa atrasti arī citu auto lukturi - kopā astoņi gabali.

„Zādzības tiek izdarītas no dažādu marku mašīnām, tomēr dominē „dārgākā gala”, luksus klases mašīnas – „Porshe”, BMW, „Lexus”. Taču pēdējā laikā tik tiešām saņemam vairāk informācijas arī par "VW" un "Volvo" markas automašīnu lukturu zādzībām,” skaidro VP pārstāvis.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com