foto: AFP/Scanpix
Ukrainas atbalstam “Uzņēmēji mieram” pirmajās dienās savākuši vairāk nekā pusmiljonu eiro
Ģimene glābjas no Krievijas bumbām Kijevas metro.
Sabiedrība
2022. gada 4. marts, 11:18

Ukrainas atbalstam “Uzņēmēji mieram” pirmajās dienās savākuši vairāk nekā pusmiljonu eiro

Jauns.lv

Kustība “Uzņēmēji mieram” pirmo divu dienu laikā ziedojumos ir savākusi vairāk nekā pusmiljonu eiro, apvienojusi simts uzņēmumus, privātos uzņēmējus un katru dienu kopā ar Aizsardzības ministriju, NBS, ziedot.lv un citiem partneriem turpina sniegt mērķtiecīgu un praktisku atbalstu, organizējot kravu sūtījumus uz Ukrainu karadarbības skartajiem.

“Pirmais pusmiljons ir tikai sākums, jo kustības darbība un atbalsts Ukrainai būs ilgtermiņa - karš nebeidzas brīdī, kad tiek pasludināts miers. Mēs jau tagad esam pateicīgi ikvienam uzņēmumam un ziedotājam, kas pievienojas mūsu iniciatīvai. Uzņēmēji nevaicā – “kāpēc”, bet “kad un kā ziedot”. “Uzņēmēji mieram” komanda paralēli gan organizē kravu piepildīšanu un sūtīšanu, gan aicina arvien jaunus ziedotājus pievienoties kopīgajam mērķim. Saziedoto naudu pārvēršam praktiskās, reālās un tūlīt izmantojamās lietās, kas akūti nepieciešamas Ukrainā – gan karadarbības zonās, gan bēgļiem, gan vēlāk tiks bēgļu atbalstam Latvijā. Visi atbalsti Ukrainai ir nozīmīgi, mēs darbojamies kopā,” par līdzšinējo atbalstu pateicas Ieva Driksna, kustības “Uzņēmēji mieram” pārstāve.

Šobrīd ir svarīgi ātri, efektīvi un mērķtiecīgi atbalstīt ar tām precēm, kas tieši šobrīd nepieciešams mūsu krīzes skartajā attālajā kaimiņvalstī. Kravās tiek likts tas, kas noder karadarbības zonā ievainotajiem - medikamenti, ārstniecības un higiēnas lietas, piemēram, bintes, zāles, žņaugi, arī segas, pārtika pieaugušajiem un bērniem. Ziedojumi tiek izmantoti degvielas nodrošināšanai un citām operatīvajā atbalstā Ukrainā vajadzīgām lietām.

Piemēram, tikko ar 700 eiro palīdzējām organizācijai #vieglipalīdzēt iegādāties degvielu, lai zāles, segas, higiēnas preces nogādātu Ukrainā. Palīdzība 10 000 eiro apmērā centram “Marta” ļaus atbalstīt sievietes-līderes Austrumukrainā, kuras darbojas aktīvākās karadarbības zonās, līdzekļi tiks tērēti pārtikas un medikamentu iegādei.

Uzsāktā atbalsta iniciatīva radīta, apvienojot spēkus ar Aizsardzības ministriju un Ukrainas vēstniecību Latvijā, kā arī ar Latvijas NVO un humanitārās starptautiskās palīdzības organizācijām, platformu Ziedot.lv un citiem. Ziedojumi tiek vākti, lai jau tagad sniegtu praktisku palīdzību, kā arī nākotnē veidotu visaptverošu un koordinētu atbalsta tīklu, kas spēj sniegt tieši tādu atbalstu, kāds ir nepieciešams karadarbības skartajiem Ukrainas iedzīvotājiem, – pēc iespējas precīzāku un atbilstoši vajadzībām organizētu atbalstu Ukrainai un tās tautai.

Uzņēmēj, pievienojies šodien! Pusmiljons ir ir sākums, mēs varam saziedot 5 miljonus eiro un vairāk! Arī neliela apmēra ziedojums ir svarīgs, jo mums visiem kopīgs mērķis – atbalstīt Ukrainas centienus saglabāt neatkarību, brīvību un izbeigt karadarbību!

Ziedojumus var turpināt veikt šajā kontā:

LV32UNLA0050024322055, biedrība "Riga TechGirls", Reģ. Nr.: LV40008250980. Ziedojuma mērķis: UznemejiMieram.

Aicinām uzņēmējus atteikties no sekundāriem izdevumiem un visas Eiropas drošības un brīvības labā ziedot, lai mēs varētu mazināt traģiskākās vardarbības sekas tūlīt un nekavējoties. Mēs apzināmies: visu nacionalitāšu Ukrainas iedzīvotāji šobrīd ar savām dzīvībām sargā mieru visā Eiropā, lai mūsu uzņēmumi varētu pastāvēt, strādāt un domāt par nākotni pozitīvi.

Jau šobrīd kustībā "Uzņēmēji mieram" apvienojušies simts uzņēmumi, kā arī individuālie uzņēmēji - Adverts, BCAP Holding, BFIN, FintechServices, Twino, Draugiem Group, Mapon, Virši-A, Desktime, TestDevLab, Daiļrade Koks, Fintech Services, Given, Grenardi, DelfinGroup, Eleving Group, Riga Consulting Group, Riga TechGirls, Madara Cosmetics, z/s Piesaule, easyBI, Longo Group, Baltdomus, labdarības fonds “Sofi”, Nutrameg, Baltic Restaurants Latvia, Autonams, Atea Global Services, CB Trans, Beetroot Lab, Prakse.lv, Arbor Medical Korporācija, Merco Links, McCANN Riga, Golin Riga, Bīdž, Duo AG, Sorainen, Eco Baltia, Elko, Cream Finance, Given Latvia, Sun Finance Group, MFIB, Rīki VP, Wrong Digital, Desktime, DelfinGroup, Eleving Group, Makit, Radiokoms, Be-with, Aira Prakse 1, Tegula, “Sils, dārza un meža tehnikas centrs”, La Ronde, Groette Oddmund, z/s Vaidelotes, Duo AG, Bauskas Dzīve, Dino Mežs, Eco Recycling, Riga Consulting Group, Movingscreens, Svaigi, Baltdomus, Oakland LV,  Lenora M, KLX, Scand Direct, Industriālo krāsu apgāds, Apneri, Izglītības pasākumi, H 220, Deep White, LU Medicīniskās pēcdiploma izglītības institūts un daudzi citi.

Pievienojies un palīdzi!

Tava uzņēmuma ziedotie eiro sagādās pārtiku un medikamentus tiem civiliedzīvotājiem - arī bērniem, kuri šobrīd paliek Ukrainā.
Tava uzņēmuma ziedotie eiro palīdzēs viesmīlīgāk uzņemt bēgļu ģimenes Latvijā un nogādāt tās drošībā.

Tava uzņēmuma ziedotie eiro atbalstīs Ukrainas armiju un valsts pārvaldi.

Tava uzņēmuma ziedotie eiro ļaus vēl efektīvāk atbalstīt brīvprātīgos Ukrainas zemessargus.

Lūgums ikvienam individuālajam atbalstītājam, kurš dodas uz Ukrainu. Lūdzam atvērt ceļus atbalsta sūtījumiem uz karadarbības zonām! Ārlietu ministrijas organizētie civiliedzīvotāju evakuācijas autobusi ir ceļā, drīz pirmais autobuss ieradīsies Latvijā. Evakuācijas plūsma ir sākusies, sekos vēl autobusi.