40 gadu vecumā mirusi dziedātāja Žanna Friske
Dziedātāja Žanna Friske daudzreiz viesojusies Jūrmalā un uzstājusies Dzintaru koncertzālē, viņas daiļrade bija iecienīta arī daudzu Latvijā dzīvojošo vidū. Pēc ilgas cīņas ar vēzi slimība dziedātāju visbeidzot uzveikusi.
Kultūra
2015. gada 16. jūnijā, 07:16

40 gadu vecumā mirusi dziedātāja Žanna Friske

Jauns.lv

Pēc ilgas un smagas cīņas ar vēzi, diemžēl 15. jūnijā mirusi Krievijā populārā dziedātāja un aktrise Žanna Friske. Par to paziņoja dziedātājas ģimene – viņas tēvs Vladimirs Friske un māsa Natālija. 8. jūlijā Žannai būtu palicis 41 gads.

40 gadu vecumā mirusi dziedātāja Žanna Friske...

Žanna Friske pusotru gadu cīnījās ar smadzeņu audzēju, par kura esamību uzzināja grūtniecības laikā. Žanna 2013. gada pavasarī – 7. aprīlī -  kļuva par māmiņu dēliņam Platonam, bet 2014. gada janvārī viņai jau tika konstatēts galvas smadzeņu vēzis jeb glioblastoma pēdējā stadijā. Uzzinot par Friskes nelaimi, Krievijas sabiedrība uzsāka kampaņu līdzekļu vākšanā, un diennakts laikā tika saziedoti vairāk nekā miljons eiro, no kuriem daļu Friske izmantoja savai ārstēšanai, bet lielu daļu atvēlēja ar vēzi slimiem bērniem.

Friske devās ārstēties uz ASV.  Sākotnēji dziedātāja ārstējās Ņujorkas onkoloģijas  centrā „Sloan-Kettering”, kur  Žanna izgāja kīmijterapijas kursu, bet jau vēlāk tika pārvesta uz Losandželosas klīniku, kur smadzeņu vēzi ietekmē ar nanopreparātu – eksperimentālu vakcīnu. Šīs jaunākās ārstēšanās procedūras ASV izglāba Žannu no nāves jau aizvadītā gada pavasarī un deva cerības pat uz atveseļošanos. Pēc uzturēšanās klīnikā ASV dziedātāja vasaru pavadīja Jūrmalā, kur izgāja rehabilitācijas kursu. Latvijā Friske kristīja arī savu mazo dēliņu. Pēc tam viņa devās pie speciālistiem Ķīnā, tad atgriezās Krievijā, kurā savā Piemaskavas mājā dzīvoja kopā ar ģimeni – dzīvesbiedru Dmitriju Šepeļevu, dēlu un labāko draudzeni Olgu Frolovu.

Žannas stāvoklis uzlabojās, viņa jau spēja pati staigāt bez citu palīdzības, atguva redzi. Taču, diemžēl, vēzis izrādījās nepieveicams – Žanna Friske nomira 2015. gada 15. jūnijā savās mājās. Žanna Friske bija kādreizējās meiteņu popgrupas „Блестящие” dalībniece, solodziedātāja, viņa filmējusies Krievijas kulta filmās „Dienas sardze” un „Nakts sardze”.

Krievijas mūziķe, kas jau aptuveni gadu cīnās ar smadzeņu vēzi, no ASV pārbraukusi uz Eiropu, kur Baltijas jūras krastā iziet rehabilitācijas kursu.

Dziedātāja Žanna Friske veselību atgūst pie Baltijas jūras

Krievijas mūziķe, kas jau aptuveni gadu cīnās ar smadzeņu vēzi, no ASV pārbraukusi uz Eiropu, kur Baltijas jūras krastā iziet ...

Žanna Friske pirms un pēc slimības


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press/Ekrānuzņēmumi no video, Instagram.com, no izdevniecības Rīgas viļņi arhīva