Sabiedrība
2022. gada 17. janvāris, 22:23

VIDEO: pie Līgatnes notikusi kravas automašīnas un autobusa sadursme

Jauns.lv

Uz autoceļa A2 Rīga - Veclaicene, 66. kilometrā pie Līgatnes, notikusi avārija, vēsta VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Kā norāda LVC, satiksme negadījuma vietā ilgstoši bija bloķēta, bet ap pulksten 23.00 daļēji atjaunota pa vienu joslu.

Apbraukšana iespējama pa autoceļu Līgatne-Asaru ezers-Nītaure V284, Asaru ezers-Melturi V317  un Ieriķi-Ģikši V315.

Informācija sociālajos tīklos liecina, ka sadursme notikusi starp kravas automašīnu un autobusu. Aculiecinieki ziņo, ka cietušie nogādāti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu rokās.

Pirmdienas vakarā daudzviet Latvijā autoceļi joprojām ir slideni un satiksme aizvien ir palēnināta, liecina aculiecinieku novērojumi, kā arī VSIA "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Ap plkst.21 visvairāk apledojušo ceļu posmu bija Rīgas apkārtnē, Zemgalē un Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē, pārsvarā tās ziemeļu daļā. Savukārt labāki braukšanas apstākļi bija Kurzemē, Vidzemes centrālajā un lejasdaļā, kā arī Sēlijas pusē.

Aculiecinieki vēstīja par daudziem sastrēgumiem un negadījumiem - gan saslīdējušām un avarējušām automašīnām, gan arī par kokiem, kas nokrituši uz ceļa stiprā vēja ietekmē. Sociālo tīklu lietotāju publicētajās fotogrāfijās un videomateriālos redzams, ka atsevišķi šoseju posmi bijuši tik slideni, ka no tiem slīdējušas nost automašīnas, kas pārvietojušās kājāmgājēja ātrumā.

Valsts policija apmēram līdz pirmdienas plkst.18 uz Latvijas ceļiem bija reģistrēti 67 satiksmes negadījumus, taču šajā operatīvajā statistikā netiek ieskaitītas avārijas, kurās autovadītāji vienojušies un aizpildījuši saskaņoto paziņojumu.