Sabiedrība
2021. gada 21. decembris, 18:57

VIDEO: zināms, kas noticis ar Alda Gobzema “Rododendrā” izmantotajām klavierēm

Jauns.lv

Tie, kuri piedalījās vai ekrānos sekoja līdzi Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un kārtība”) politiskās aģitācijas pasākuma “Rododendrs” norisei, zinās, ka viskarstāk gāja tieši pie divām klavierēm, kuras aktīvisti mēģina aiznest līdz Rīgas pilij.

Vēl kādu laiku pirms akcijas “Rododendrs” sākuma izskanēja aicinājumi uz Rīgu, pie pils attransportēt klavieres, tādējādi pasmejoties par iepriekšējo mēnešu drāmu ap Valsts prezidenta kancelejas plāniem iegādāties jaunu, 184 000 eiro vērtu flīģeli.

Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon
145

Valsts policija (VP) 13. decembra vakarā novērsa divus nopietnus mēģinājumus līdz Rīgas pilij aiznest klavieres.

Viens mēģinājums paredzēja klavieres ienest pa Pils laukumu, gar perpendikulāri Kr. Valdemāra ielai (pie Vanšu tilta sākuma, centra pusē), bet otrs – jau tuvāk pilij, no netālu esošās degvielas uzpildes stacijas, caur Vanšu tilta apakšu.

Pirmajā nešanas reizē bija vērojama grūstīšanās un fizisks kontakts starp policistiem un aktīvistiem, bet otrā mēģinājuma laikā cieta arī kāds VP darbinieks, kuru pēcāk aizveda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Protesta akcijā "Rododendrs" ievainojumu guvis likumsargs

gallery icon
80

Pēcāk abas klavieres ar VP palīdzību tika aiztransportētas no politiskā pasākuma norises vietas.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā Jauns.lv informēja, ka šobrīd visi šie mūzikas instrumenti atrodas policijā, kā atrastās/atstātās mantas, sīkāk gan par to likteni pagaidām neinformējot.

Iepriekš jau ziņots, ka deputāts Aldis Gobzems no 6. līdz 13. decembrim bija izziņojis akciju ar nosaukumu “Rododendrs”.

Tajā politiķis apceļoja vairākas Latvijas pilsētas, tiekoties ar vēlētājiem un konfliktējot ar vietējiem likumsargiem.

Politiskā pasākuma kulminācija bija 13. decembra vakarā, Rīgā, kur, vadoties pēc VP aplēsēm, vienlaikus pulcējās ap 800 cilvēku.