foto: LETA
Aicina necirst Ziemassvētku eglītes "Rīgas Mežu" teritorijās
Sabiedrība
2021. gada 17. decembris, 09:48

Aicina necirst Ziemassvētku eglītes "Rīgas Mežu" teritorijās

Jauns.lv

Pošot Ziemassvētku rotās mājas un sētas, SIA “Rīgas Meži” aicina iedzīvotājus necirst vai nezāģēt eglītes “Rīgas Mežu” teritorijās.

Uzņēmumā norāda, ka, necērtot Ziemassvētku eglīti “Rīgas Mežos”, tiks pasargāti gan meži, gan to bioloģiskā daudzveidība.

"Turklāt pats necirtējs izvairīsies no soda un no liekiem pirmssvētku kreņķiem," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Šajās brīvdienās vairāki desmiti uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzraudzīs savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot eglīšu jaunaudzēm.

Sācies lielais Ziemassvētku eglīšu tirdzniecības laiks

Lai arī svētku eglītes dažviet varēja iegādāties jau no novembra beigām, lielā rosība eglīšu tirgū sākusies tikai decembra vidū. Cenu ...

gallery icon

Lai arī “Rīgas Mežu” pārziņā ir 62 tūkstoši hektāru meža teritoriju, egļu tajās nav daudz. Tikai katrs desmitais “Rīgas Mežu” koks ir egle. Lielāko daļu šo eglīšu uzņēmuma speciālisti izaudzējuši no sēklām Norupes kokaudzētavā un pēc tam stādījuši mežos.

"Eglītes izaudzēšana no sēklas līdz stādāmajam materiālam ir nopietns daudzu gadu darbs," norāda uzņēmumā.

Šogad Ziemassvētku eglīšu tīkotāji uzņēmuma mežos vēl nav pieķerti. Uzņēmums pieļauj, ka tas tādēļ, ka cilvēki kļuvuši apzinīgāki un zinošāki.

"Viņi ir informētāki, ka Ziemassvētku galveno rotu nedrīkst meklēt vismaz 50 km rādiusā ap galvaspilsētu, kā arī pirmssvētku laikā jo īpaši rūpīgi tiek uzraudzītas “Rīgas Mežu” zaļās skaistules."

"Rīgas Meži" atgādina, ka uzņēmumam piederošajās teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras, un uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

“Rīgas Mežu” teritoriju karte pieejama šeit.

Privātmāja Vācijā, kurā uzstādītas 444 Ziemassvētku eglītes

Pāris Vācijā sasnieguši pasaules rekordu, uzstādot vislielāko skaitu Ziemassvētku eglīšu vienuviet - 444. Tās izrotātas ar kopumā 10 tūkstošiem Ziemassvētku ...

gallery icon

Skaistākās Ziemassvētku egles pasaulē

gallery icon

No atkritumiem izveidotā Ziemassvētku egle Līvu laukumā

gallery icon