112
2021. gada 14. decembris, 17:18

Uzrunājis konkrētu personu. Ruks atvainojas, ja viņa sacītais aizskāris celtniekus

Jauns.lv

Valsts policija (VP) sniegusi skaidrojumu sakarā ar sociālajos tīklos plaši izplatītu video, kurā, diskutējot ar pirmdien notikušās akcijas "Rododendrs" dalībniekiem, redzams VP priekšnieks Armands Ruks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojumā teikts, ka Ruks sarunājies ar protestu akcijas "Rododendrs" dalībniekiem Jānis S., Kasparu L., Marinu K. un citām personām.

Sociālajos tīklos izplatītajā video redzams, kā Ruks vienā brīdī pasaka: "Ja celtnieki sāk Satversmi lasīt, tad arī rodas interpretācijas."

Ruks skaidro, ka nekādā veidā nav vērsies pret konkrētu profesiju un tās pārstāvjiem, bet gan uzrunājis konkrētu personu - Kasparu L., kurš ir bijis vai vēl joprojām ir saistīts ar konkrēto profesiju, vēršot viņa uzmanību uz to, ka Satversmi ne vienmēr visi izprot.

"Valsts policijas priekšnieks atvainojas, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus," teikts paziņojumā.

Policijas priekšnieks uzsver, ka visiem ir tiesības zināt savas tiesības, jo īpaši Satversmē norādītās.

Papildu skaidrojumam VP pievienojusi arī izvērstu video, kurā redzama plašāka sarunas daļa, nevis tikai tā, kas šobrīd cirkulē sociālajos tīklos.

Protesta akcijā "Rododendrs" ievainojumu guvis likumsargs

gallery icon
80

Sarunā dzirdams, ka iepriekš minētās personas noliedz Satversmes esamību un ilgstoši cenšas Rukam uzdot provokatīvus jautājumus, vienlaikus nereaģējot uz VP priekšnieka aicinājumu nepulcēties un ievērot epidemioloģiskās drošības prasības.

Jauns.lv jau ziņojis, ka par pirmdienas vakarā notikušajā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) nesankcionētajā protesta akcijā fiksētajiem pārkāpumiem Rīgā sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi

Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon
145

Valsts un Rīgas Pašvaldības policija konstatēja dažādus pārkāpumus, par kuriem 16 personas aizturētas un nogādātas iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Tostarp ap plkst. 23 persona aizturēta par nepakļaušanos likumsargu likumīgajām prasībām un uzbrukumu policistam.

Kopumā par nesankcionētās pulcēšanās laikā fiksētajiem pārkāpumiem sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi. Tāpat tiks vērtēta organizatoru un iesaistīto personu atbildība.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās