Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon
145
Sabiedrība
2021. gada 13. decembris, 21:37

Protesta akcijā pie Rīgas pils aizturētas četras personas

Jauns.lv / LETA

Valsts policija pirmdienas vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi vēl divas personas, līdz ar to kopējais aizturēto skaits ir četri.

Valsts policijā informēja, ka kopumā līdz šim brīdim aizturētas četras personas. Pēc plkst.20 viena persona aizturēta par gaisā raidītām petardēm pie Rīgas pils. Savukārt cita persona aizturēta par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam. Pārkāpējs amatpersonu pagrūda un centās nogāzt zemē.

Abi pārkāpēji notikuma vietā aizturēti un nogādāti policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Ļaudis pulcējas deputāta Alda Gobzema politiskajā akcijā "Rododendrs"

Šobrīd pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, kuri atsaukušies Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) aicinājumam piedalīties viņa izvērstajā politiskajā ...

gallery icon
14

Tāpat pirmdienas vakarā Krastmalā pie Lielā Kristapa statujas ar evakuatoru atvesta un novietota liela izmēra instalācija. Pret personu, kura instalāciju atveda un novietoja, sākts administratīvā pārkāpuma process.

Gobzems šodien uz protesta akciju sanākušajiem pavēstīja, ka tas esot korupcijas aisbergs, kas atšķirībā no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) organizētajā kampaņā izgatavotā vides objekta izmaksājis ap 2000 eiro.

Savukārt saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām netālu no Rīgas pils esošajā degvielas uzpildes stacijā astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates un vēl trim automašīnām anulētas arī numurzīmes. Valsts policija notikuma vietā aicina iedzīvotājus izklīst un nepulcēties. Šajā vietā pārsvarā jaunieši mūzikas pavadībā dejoja uz automašīnu jumtiem. Šo pulcēšanos kādā brīdī apmeklēja arī Gobzems.

Ap plkst.21 "otrais korupcijas aisbergs" novietots uz avārijas dienesta mašīnas, lai to vestu prom. Pašlaik tam apkārt ir sastājušies cilvēki, kuri klausās Gobzema uzrunu. Pirms tam īsu brīdi kāds cilvēks nenokāpa no mašīnas kravas puses, kur uzlikts aisbergs. Viņš nokāpa nost no mašīnas pēc konsultēšanās ar Gobzemu, kad mašīnas šoferis prasīja, lai viņš nokāpj.

Tāpat, šķērsojot 11.novembra krastmalu pie luksofora sarkanās gaismas, daži protestētāji īsu brīdi strīdējās ar auto šoferi, kurš vērsa uzmanību, ka luksoforā deg sarkanā gaisma. Cits protestētājs aicināja nestrīdēties.

Jau ziņots, ka Valsts policija pirmdienas vakarā Gobzema rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi divas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti.

Abas personas nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Tāpat policija sākusi vērtēt kādas citas personu grupas darbības saistībā ar citu "pirmšķietamu uzbrukumu policijas amatpersonai" Gobzema rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā.

Tāpat kļuvis zināms, ka savainojumu guvis viens no kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem. Viņš nogādāts medicīnas iestādē un tiek skaidroti apstākļi, taču policists nav cietis saistībā ar minēto " pirmšķietamo uzbrukumu policijas amatpersonai."

Protesta akcijā "Rododendrs" ievainojumu guvis likumsargs

gallery icon
80

Gobzems šodien Rīgā ir noorganizējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.